A. B. | 9. 10. 2022, 18:47

Na Bookingu smo preverili, koliko boste odšteli za oddih med krompirjevimi počitnicami (cene so vrtoglave)

Booking/Profimedia/fotomontaža

Le še slab mesec nas loči do krompirjevih počitnic, med katerimi se mnoge družine rade odpravijo na jesenski oddih. A če svoje nastanitve še niste rezervirali, vam bo morda žal. 

Mnogi šolarji že težko pričakujejo jesenske počitnice - prve šolske počitnice, ki se začnejo po začetku novega šolskega leta, so znane tudi kot krompirjeve počitnice. V letošnjem šolskem letu se začnejo v ponedeljek, 31. oktobra in končajo v petek, 4. novembra. Če v to vštejemo tudi vikend pred začetkom počitnic, bodo te trajale vse od petka, 28. oktobra, do nedelje, 6. novembra. 

Več kot 10 dni oddiha kar kriči po tem, da si kot starši vzamete dopust in svoje otroke popeljete na jesensko dogodivščino. Na Bookingu smo preverili, koliko boste za jesenske počitnice v Sloveniji odšteli za štiričlansko družino z dvema odraslima in dvema otrokoma. 

Profimedia

Vikend oddih 

Preverili smo, koliko bi odšteli, v kolikor bi se z družino odpravili na oddih le za vikend, pri čemer smo uporabili filter družinam prijazne nastanitve. Kot štiričlanska družina z dvema odraslina in dvema otrokoma bi med 28. in 30. oktobrom se kot najcenejša ponuja destinacija v Ajdovščini, kjer bi za dve noči odšteli 94 evrov. Presenetila nas je najdražja nastanitev v Sežani, kjer se ta ponuja za vrtoglavih 4.311 evrov za dve noči. 

Profimedia

Nekoliko nižjo ceno ima najcenejša ponudba za vikend od 4. do 6. novembra, v zaključnem delu počitnic, in sicer 89 evrov za dve noči, ki bi ju preživeli v Žirovnici. Tudi ta vikend lahko preživite v Sežani, po enaki ceni, kot za vikend prej, torej 4.311 evrov za dve noči.

Tedenski odmor ali oddih za vseh 10 dni

Ste razmišljali o počitnicah čez teden? Od 31. oktobra do 6. novembra se vam ponuja 897 družinam prijaznih bivališč. Na spletni strani se sicer izpiše opozorilo, da več kot 84 odstotkov nastanitev v tem času ni več na voljo. Kot 4-članska družina boste tako za šest noči odšteli najmanj 324 evrov, in sicer v občini Hrastnik. Prav tako družinam prijazna je namestitev v Rogaški Slatini, a si je družina s povprečnimi finančnimi prihodki v Sloveniji ne more privoščiti.

Za nastanitev v Rogaški Slatini boste za 7 dni odšteli laskavih 11.174 evrov, gre najdražjo med vsemi ponujenimi. 

V kolikor bi si želeli izkoristiti celotne počitnice, od 28. oktobra do 6. novembra, cene glede na to, da gre za 10-dnevni oddih, niso pretirane. Med 2.100 nastanitvami se kot najcenejša za devet noči na strani prikaže v Hrastniku, in sicer 392 evrov.V enem najbolj obiskanih krajev v Sloveniji, na Bledu, boste za celotne počitnice z devetimi nočitvami odšteli 1.067 evrov. Slednja velja tudi za eno najdražjih izmed vseh ponujenih v teh desetih dneh. 

Najdražja nastanitev v Rogaški Slatini.

Najdražja nastanitev v Rogaški Slatini.

Booking/fotomontaža

Starši za dopust le tri dni

Otroci bodo v času letošnjih krompirjevih počitnic doma od sobote, 29. oktobra, v šolske klopi pa se vračajo v ponedeljek 7. novembra. Med krompirjevimi počitnicami bosta tudi dva praznika. Prvi je dan reformacije, ki ga obeležujemo 31. oktobra, drugi pa dan spomina na mrtve, ki nastopi le dan kasneje - 1. novembra.

Profimedia

Ker pa 31. oktober v šolskem letu 2022/2023 pride na ponedeljek, 1. november pa na torek, bodo imeli med krompirjevimi počitnicami tudi starši dva dneva, ki bosta prosta dela. Starši boste v tem času imeli priložnost, da letošnje krompirjeve počitnice izkoristite za nekoliko daljši oddih.

Če boste želeli biti prosti vse dneve šolskih počitnic, boste namreč potrebovali le tri dni dopusta. 

Če vštejemo tudi oba konca tedna, bodo namreč v devetih dneh, kolikor bodo otroci med šolskimi počitnicami doma, le trije delovni dnevi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol