1. 8. 2022, 14:13

Na Krasu najden zapis domnevnega požigalca: kaj je res?

Twitter/BN

Fotografija iz planinskega dnevnika na vrhu hriba Sv. Katarina je zaokrožila po družbenih omrežjih in vznemirila lokalno prebivalstvo.

Na vrhu hriba nad Škrbino v občini Komen je neznanec v dnevnik z velikimi tiskanimi črkami, z okorno pisavo in v nekašni mešanici srbohrvaškega jezika zapisal, da je zanetil požar na pobočju Velikega Ovčnjaka. Tam je prvič zagorelo v noči iz torka na sredo.

Policisti so po ogledu terena izključili, da bi ogenj nekdo podtaknil, požar je namreč povzročila strela, a se s tem mnogi uporabniki Facebooka ne strinjajo, kar so izrazili v komentarjih pod objavo.

O provokativnem zapisu v planinskem dnevniku so bili policisti obveščeni in so se z njim tudi seznanili. Da bodo zadevo preverili pa so potrdili na koprski policijski upravi.

Fotografijo zapisa je na svojem Facebook profilu objavil lokalec Miha Batista iz Škrbine. Za Primorske novice je povedal, da sta se z ženo odpravila na Sv. Katarino, kjer sta v planinskem dnevniku opazila zapis.  

Facebook/Miha Batista

“Seveda me je to presenetilo,” je povedal in dodal, da je za zapis takoj povedal svojemu kolegu gasilcu, ta pa je obvestil policiste. Zapis neznanca so opazili tudi drugi pred njim, saj so bili pod objavo še drugi komentarji. “Nimam besed,” je komentiral zapis neznanca. Na Velikem Ovčnjaku je zagorelo še v petek popoldne.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol