1. 1. 2023, 19:00 | Vir: STA

Slovenski potapljači so nazdravili pod vodo (VIDEO)

SImbolična fotografija.

Profimedia

Z dvigom kozarcev pod vodno gladino so si zaželeli varno potapljaško sezono v letu 2023.

Potapljači iz Društva za podvodne dejavnosti Jezero iz Velenja ter nekateri domači in tuji prijatelji so se v novo potapljaško sezono podali že na tradicionalnem, 28. novoletnem potopu v Velenjsko jezero. V vodi je bilo 22 potapljačev, z zdravico pod vodo pa na tak način že vse od leta 1995 začenjajo potapljaško sezono na jezeru, kjer se temperatura vode trenutno giblje okoli pet stopinj Celzija.

Dogodek, zanimiv tako za potapljače kot za obiskovalce, si je ogledalo od 200 do 300 ljudi, je povedal predsednik društva Staš Strozak.

Novoletni potop v Velenjsko jezero je prerasel v pravo potapljaško tradicijo, ki se ga udeležijo potapljači iz celotne Slovenije. Med potapljači, ki se redno udeležujejo dogodka, so denimo pripadniki Podvodne reševalne službe Slovenije, ki so pripravljeni in usposobljeni tudi za posredovanje v ekstremnih razmerah v primeru nesreč.

Čeprav je jezero v tem času mrzlo, se potapljači na dogodku potopijo v globino, kjer si nazdravijo. Posebnost prireditve je odpiranje penine, ki se pod vodno gladino prav tako sliši z glasnim pokom kot na kopnem.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ