26. 5. 2022, 14:41

Pozor! Na obvoznici 9-kilometrska kolona

Foto Prometno-informacijski center

Cestne napovedi Prometno-informacijskega centra so se žal izkazale za pravilne, preverite kje vse promet stoji.

Prometno-informacijski center za državne ceste poroča o povečanem prometu zaradi praznikov in počitnic v nekaterih evropskih državah od Avstrije proti Hrvaški. Mnogi so se namreč odločili za krajši oddih pri naših južni sosedi. Gneča pa je tudi na primorski avtocesti v smeri od Ljubljane proti Vrhniki ter na ljubljanski obvoznici, kjer je na južni strani kolona dolga že skoraj devet kilometrov, pot pa se podaljša do ene ure.

Slovenijo prečkajo predvsem turisti iz Avstrije, Švice, Nizozemske in Belgije, kjer je krščanski praznik vnebohoda dela prost dan, in iz dela Nemčije, kjer se že začnejo počitnice. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Karavanke in Šentvid, poroča prometno-informacijski center.

Največ gneče na obvoznici

Prometno-informacijski center opozarja, da je gneča na primorski avtocesti do Brezovice, na severni obvoznici od Bežigrada proti Kosezam in naprej do Brezovice ter na ostalih cestah proti Brezovici.

Na južni obvoznici je zastoj od razcepa Malence mimo Viča proti Primorski. Kolona na južni ljubljanski obvoznici je dolga skoraj devet kilometrov.

Dlje se čaka tudi na mejnih prehodih

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje proti Hrvaški. Čaka se približno pol ure. Na Dragonji se na izstop čaka eno uro, na Jelšanah pa se čaka tudi za vstop v Slovenijo.

Prometno-informacijski center še poroča o zastojih na cestah Šmarje-Dragonja, Ilirska Bistrica-Jelšane, pri Dolenjah pri Jelšanah in Šmartno-Šentvid.

Vozniki morajo v vseh zastojih ustvariti reševalni pas.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord