R. K. | 2. 3. 2023, 14:03

Na slovenskem smučišču poškodovan 7-letnik: oglasil se je dečkov oče in opisal pretresljivo dogajanje

Facebook/Kope/Bobo/fotomontaža

V sredo se je na smučišču Kope zgodila nesreča, v kateri je mladoletno osebo pri padcu s sedežnice ukleščil tekoči trak, pri tem pa jo poškodoval.

O nesrečnem dogodku so poročali celjski policisti, ki so v sporočilu za javnost zapisali, da je šlo za lažjo poškodbo. Čeprav lastnik smučišča trdi, da je zaposleni, ki je videl padec, tekoči trak takoj ustavil, pa se je na drugi strani oglasil dečkov oče, ki pravi, da to ne drži.

Do nesreče je prišlo v sredo ob 14.15 po vstopu na štirisedežnico Kaštivnik, kjer se vstopa s pomočjo tekočega traku. Po podatkih policistov se je deček po zdrsu s sedežnice z roko zagozdil med trak in pločevinasti del naprave. Padec je videl zaposleni, ki je tekoči trak takoj izključil, dečka pa so nato z reševalnim vozilom odpeljali v Radlje ob Dravi in od tam s helikopterjem v UKC Maribor

Bobo

Reševali so ga vsaj 10 minut

Oglasil se je tudi oče 7-letnika Tilen Fidler, ki pa dogodka ne opisuje povsem enako. Zatrdil je, da se zaposleni ob nesreči niso odzvali takoj, sprašuje pa se tudi, zakaj odgovorni sedežnice ni upočasnil, da bi se otrok lahko usedel, kar se po njegovih besedah običajno naredi. "Še posebej, ker ni bilo gneče in ker je bil majhen otrok." 

"Ko je sin ležal na tekočem traku, sedežnice niti niso takoj izključili, tako da ga je vleklo naprej. Na koncu tekočega traku je odprtina dovolj velika za otroško roko. Trak je zagrabil roko in jo povlekel noter," je Fidler povedal za Večer.

Dodal je, da je sedežnica otrokovo mamo, s katero je sin smučal, potisnila naprej v sneg. Ob tem naj bi ves čas kričala in klicala na pomoč, naprava pa je klub temu še vedno tekla. "Ko so tekoči trak vendarle ustavili, so ukleščenega sina reševali vsaj 10 minut. Roko mu je najbolj poškodovalo nad komolcem. Otrok je kričal od bolečin, delavci pa so morali napravo razstaviti, da so roko dobili ven," je opisal. 

Jaka Vinsek/Bobo

Lastnik smučišča ne prevzema odgovornosti

Oglasil se je tudi lastnik smučišča na Kopah Boštjan Paradiž, ki je dejal, da je strojnik odreagiral tako kot mora. Otrok je po njegovih sredi traka nerodno padel naprej, nato pa mu je rokavico potegnilo v trak. "Naš strojnik je takoj ustavil trak, odzval se je tako, kot se mora. Če ne bi, bi bila poškodba resnično huda, saj bi roko na silo ustavil mehanizem," je povedal. Dodal je, da mediji pretiravajo, odgovornost za poškodbo pa ne more biti na strani upravljavca smučišča, piše Večer.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol