14. 8. 2022, 14:50 | Vir: STA

Stanje se iz ure v uro poslabšuje: dolge kolone pred predorom Karavanke in na nekaterih mejnih prehodih

Fotografija je simbolična.

Bobo

Medtem ko na avstrijski strani teče vse gladko, se zastoji na slovenski strani tunela v popoldanskih urah  podaljšujejo. Koliko je treba čakati in katerim mejnim prehodom se raje izogniti?

Zaradi ponedeljkovega praznika Marijinega vnebovzetja in dejstva, da so v Avstriji, Italiji, velikem delu Nemčije ter drugod po Evropi sredi poletnih počitnic, ta konec tedna velja za enega bolj prometno obremenjenih.

Še večjo zgostitev prometnih tokov se v smeri proti notranjosti države pričakuje v ponedeljek, ob sprostitvi tovornega prometa po podaljšanem prazničnem vikendu pa tudi v torek.

Bobo

Zastoj na slovenski strani predora

Trenutno je po poročanju Prometno informacijskega centra za državne ceste RS zastoj dolg šest kilometrov, predor v smeri proti Sloveniji zaradi varnosti občasno zapirajo.

Zaprt je tudi uvoz Hrušica proti Karavankam.

Na kranjski policijski upravo voznike opozarjajo, naj oblikujejo reševalni pas. Spominjajo tudi, da je izvoz za smer Jesenice pri Lipcah dovoljen samo za lokalni promet.

Alternativa za domačine in lokalni promet je tudi izvoz Lesce, tranzit pa naj po opozorilih kranjskih policistov ostane na avtocesti.

Bobo

Razmere na mejnih prehodih

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj še naprej dolg en kilometer. Za vstop v Slovenijo morajo vozniki čakati več kot dve uri, za vstop na Hrvaško pa do pol ure.

Do zastojev še naprej prihaja tudi na državni cesti pred mejnim prehodom Jelšane na poti proti Kvarnerju. Na Jelšanah je tako za izstop iz Slovenije treba trenutno čakati več kot dve uri, na vstop pa do eno uro. Na bližnjem mejnem prehodu Starod je čakalna doba za izstop iz Slovenije do ene ure, do zastojev prihaja tudi na državni cesti pred prehodom.

Na mejnem prehodu Dragonja v Istri se za izstop iz Slovenije in vstop v državo čaka do ene ure. Do ene ure se pri izstopu iz Slovenije čaka tudi na alternativnem prehodu Sečovlje, pri vstopu pa do pol ure. Zastoji so še naprej tudi na cestah pred prehodoma Dragonja in Sečovlje.

Za vstop v Slovenijo se med eno in dvema urama čaka tudi na mejnem prehodu Obrežje v Posavju, spet se je nekoliko povečal tudi pritisk na mejni prehod Metlika v Beli krajini.

Drugod na omrežju avtocest in državnih cest se zastoji, kot je običajno za poletje, pojavljajo tudi med Lescami in Bledom ter med Izolo in Strunjanom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol