R. K. | 30. 5. 2023, 08:26 | Vir: STA

Na slovenskih cestah večkilometrski zastoji: preverite, katerim odsekom se je najbolje izogniti

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Najhuje je na avtocestah proti našim severnim sosedom.

Na avtocestah proti mejnim prehodom z Avstrijo so nastali daljši zastoji tovornih vozil. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je dolg osem kilometrov, na mariborski vzhodni obvoznici in štajerski avtocesti pa 20 kilometrov, poroča prometnoinformacijski center. Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan tudi na mestnih obvoznicah.

Katerim odsekom se je bolje izogniti?

Zastoj tovornih vozil na gorenjski avtocesti sega v delovno zaporo in čez priključek Jesenice vzhod. Za osebna vozila na prometnoinfromacijskem centru priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na mariborski vzhodni obvoznici in štajerski avtocesti je zastoj med Rogozo in prehodom Šentilj, območje 20 kilometrov. Vozila so ustavljena tudi na voznem pasu. Vozni pas med izvozom in uvozom Šentilj proti Avstriji je zato zaprt, so zapisali na Promet.si.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Promet.si

Promet oviran tudi drugod

Promet na avtocestah ovirajo tudi okvarjena vozila. Na dolenjski avtocesti je tako zaprt počasni pas med Višnjo Goro in Grosupljem proti Ljubljani, na štajerski pa je oviran promet med priključkoma Šempeter in Žalec proti Mariboru.

Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo proti mestnim središčem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol