A. B. | 26. 2. 2023, 07:00

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije bodo zasadili čisto svoj gozd: poglejte, kje se bo skrival

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Letos bodo na ZPMS obeležili 70. obletnico delovanja. Prav zato so se odločili posaditi drevesa in se med seboj še bolj povezati. 

Letos bo Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) obeležila 70. obletnico delovovanja. V razmišljanju o tem, kako ga praznovati so se strinjali, da si želijo biti med seboj še bolj povezani, hkrati pa obletnico obeležiti na trajnosten način. "Nekaj, kar bo v dobrobit tudi prihodnjim generacijam. Tako se je porodila ideja o gozdu Zveze prijateljev mladine Slovenije. O našem prvem gozdu," so razložili. 

Svoj čisto prvi gozd bodo zasadili na Krasu, 1. marca med 11. in 14. uro. Vsako društvo ali zveza, ki se bo pridružila akciji, bo dobila svoje drevo, s svojim napisom. "Želimo si, da bi se zbrali v čim večjem številu ter z zasaditvijo mladih dreves simbolično postavili temelje novim poglavjem našega dela za nasmejano prihodnost vseh otrok," so pojasnili simbolično gesto in pozvali k prijavi vseh, ki si želijo biti del te prelomnice. Prijave so za društva in zveze že zapolnjena. 

Lokacija zasaditve gozda je v neposredni bližini Pomnika miru na Cerju (45.87257299869681, 13.61604394245747). Na spodnji fotografiji je označen z rumeno barvo.

Spletna stran/ZPMS Slovenija

Ob dobri glasbi in pogostitvi bodo skupaj nazdravili skupnim preteklim in prihodnjim uspehom, pravijo. Pridružila se jim bo tudi predsednica države Nataša Pirc Musar, ki bo simbolno zasadila lipo v naš gozd.

Na dogodku bodo prisotni tudi predsednica ZPMS Darja Groznik, generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna, direktorica Javnega zavoda Miren Kras, mag. Ariana B. Suhadolnik, župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar in direktor Zavoda za gozdove Slovenije Gregor Danev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord