R.K./STA | 6. 8. 2023, 15:26

Nad Slovenijo dve močnejši nevihti: poročajo o toči, možni tudi močnejši sunki vetra

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Obe nevihti se pomikata proti jugovzhodu.

Na območju Polhograjskega hribovja je okoli 14. ure nastala močnejša nevihtna celica, ki se pomika proti jugovzhodu, in je prišla do Ljubljanskega barja.

V Cerknem padala toča

Ob nevihti se pojavljajo močnejši nalivi, možni so močnejši sunki vetra in toča, so zapisali pri Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso). Za vso državo so sicer izdali oranžno opozorilo pred nevihtami.

Prometnoinformacijski center za državne ceste poroča, da voznikom odsvetujejo vožnjo med Brezovico in Vrhniko zaradi močnega neurja in toče. 

O hudi nevihti s točo so poročali tudi iz Cerknega, po družbenih omrežjih pa je zaokrožil posnetek nevihte, na katerem je videti, kako je toča pobelila ceste.

Na poti je že druga nevihta

Nevihti sledi še ena močnejša nevihta, ki je nastala nad Zgornjim Posočjem je dosegla Poljansko dolino, Žiri in Pohograjsko hribovje. Pomika proti jugovzhodu, na podobno območje, kot prva nevihtna celica, so zapisali pri Arsu.

Dodali so, da se ob nevihti pojavlja močnejši naliv, možni pa so močnejši sunki vetra in toča. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. Zapisali sp še, da so močan naliv med 13. uro in 13.30 zabeležili na Slavniku, kjer je padlo 24,8 litrov na kvadratni meter padavin.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol