STA/Uredništvo | 18. 1. 2024, 06:00

Nakupi na spletu: Slovenci v teh dneh najpogosteje iščemo ...

Profimedia

Povpraševanje je v zadnjih dneh naraslo za kar 200 odstotkov.

Na največji platformi za primerjavo cen v srednji in vzhodni Evropi Ceneje.si ugotavljajo, da je v zadnjem tednu za kar 200 odstotkov naraslo povpraševanje po smučeh, medtem ko se je povpraševanje po zimskih pnevmatikah povečalo za 99 odstotkov. Poleg omenjenega so zaznali znaten porast povpraševanja tudi po avtomobilskih akumulatorjih, snežnih verigah in opremi za zimske športe.

Zima dela svoje

Podobno so opazili tudi na drugih trgih srednje in vzhodne Evrope, kjer so prisotni: na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem in v Srbiji. To pripisujejo predvsem vdoru mrzlega zraka na evropski celini in znižanju temperatur. 

Bobo

Za Slovenijo so sporočili: "Povpraševanje po zimskih pnevmatikah je naraslo za kar 99 odstotkov, po smučarskih čevljih za 187 odstotkov, izjemen porast povpraševanja pa je bil zabeležen tudi v kategoriji smuči, gre za skok za več kot 200 odstotkov v le enem tednu," navajajo v sporočilu za javnost.

Borut Živulovič/Bobo

Primerjava z drugimi državami

Na Hrvaškem je povpraševanje po zimskih pnevmatikah medtem poraslo za 106 odstotkov, celoletnih pnevmatikah za 86 odstotkov, smučarskih čevljih pa za 69 odstotkov.

Zimske pnevmatike so bile obenem najbolj iskan izdelek v Srbiji, v enem tednu je povpraševanje poraslo za 190 odstotkov.

Na Češkem in Slovaškem se je najbolj izrazito okrepilo povpraševanje po akumulatorjih (+128 in +105 odstotkov). Na Madžarskem pa se je najbolj okrepilo zanimanje za klimatske naprave, in sicer za 76 odstotkov v primerjavi s tednom prej.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol