5. 12. 2023, 17:30 | Vir: STA

Napovedujejo še zadnje snežinke, preden zakorakamo v lepše vreme

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Do sredine meseca bomo na suhem.

Zvečer in ponoči bo oblačno. V vzhodni in južni Sloveniji bo tudi po nižinah večinoma rahlo snežilo, a bodo padavine do jutra že večinoma ponehale. Oblačnost na Primorskem se bo trgala, tam bo pihala šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od minus tri do ena, na Primorskem od ena do pet stopinj Celzija.

V sredo bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno in ponekod po nižinah lahko tudi megleno. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od ena do tri, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo povečini sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, v Ljubljanski kotlini lahko večji del dneva. 

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Sredozemski ciklon z vremensko fronto se počasi pomika nad Jadran in zahodni Balkan. Z jugozahodnim vetrom v višinah k nam doteka vlažen zrak. Ponoči bodo predvsem v notranjosti Hrvaške in v sosednjih krajih Madžarske manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo. V sredo bo pretežno oblačno. Ponekod v vzhodni Hrvaški in v sosednjih krajih Madžarske bo sprva lahko še rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala večinoma šibka burja.

Z naslednjim tednom pa se bodo temperature dvignile in do 15. decembra ni videti večjih poslabšanj v obliki padavin ali ohladitev, pravi Neurje.si: "Naši kraji bodo od nedelje pod vplivom močnejših višinskih zahodnih tokov, ki prinašajo malenkostno višje temperature."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord