6. 6. 2022, 07:24

Nas v prihajajočem tednu še čakajo vremenske nevšečnosti?

Aleksandra Saša Prelesnik

Pretekli teden je zaznamovala debela toča, ki je uničevala po Sloveniji. Se bodo nevihtni oblaki v prihodnje razkadili?

Vremenoslovci za ponedeljek pričakujejo sončno vreme, ki bo večinoma suho in občasno z več spremenljive oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka burja, temperature pa se bodo povzpele do 33 stopinj. 

Sončno vreme bo tudi v torek dopoldne, medtem ko vremenoslovci proti večeru pričakujejo več spremenljive do pretežne oblačnosti s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Pihal bo šibak jugovzhodni veter, ki se bo popoldne obrnil v severno smer. Na Primorskem bo pihala šibka burja, temperature se bodo vzpele vse do 30 stopinj, poročajo vremenoslovci na strani ciklon.si.

Aleksandra Saša Prelesnik

Krajevne nevihte tudi proti koncu tedna

V sredo dopoldne vremenoslovci na zahodu pričakujejo večinoma sončno vreme, medtem, ko bo drugod še pretežno oblačno z nekaj dežja. Popoldne bo vreme deloma sončno, nastajale bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal severozahodni veter, temperature bodo narasle do 26 stopinj, na Primorskem do 29.

Profimedia

Četrtkovo jutro bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, več sončnega vremena napovedujejo popoldne, a se bodo krajevne nevihte in plohe še pojavljale, ponekod bo pihal severni veter. Temperature se bodo dvignile do 29 stopinj. Še nekoliko topleje bo v petek, ko bo večinoma sončno s temperaturami, ki se lahko na Primorskem dvignejo do 31 stopinj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord