N. V. | 17. 6. 2023, 08:00

Nasproti Tivolija zgradili prestižen stanovanjski objekt s trgovino Lidl: več kot pol leta po tem, ko naj bi kompleks odprli, je še vedno vse prazno (FOTO)

Uredništvo

Govorilo se je, da bo kompleks nasproti Tivolija odprt leta 2022. Smo junija leta 2023, od zunaj pa lahko opazimo, da so police v trgovini prazne, delavci pa še vedno urejajo okolico soseske. Kontaktirali smo z izvajalcem soseske Bellevue Living, trgovino Lidl in Mestno občino Ljubljana, da bi preverili, kaj se dogaja.

Nasproti Tivolija v Ljubljani je lani zrastel kompleks, ki se ponaša z veliko rumeno stolpnico, na kateri ponosno stoji napis 'soseska Bellevue Living'. Gradnjo so začeli leta 2020, zgradba pa je bila dokončana nekje v sredini leta 2022.

Uredništvo

V zgradbi obljubljajo stanovanja, poslovne prostore, restavracijo in tudi trgovine. Ena najbolj pričakovanih med prebivalci v okolici Tivolija je zagotovo Lidl.

Uredništvo

A čeprav je zgradba že nekaj časa dokončana in delavci urejajo le še okolico, soseska Bellevue Living sameva. V stanovanjih nihče ne živi, Lidl ni odprt, govori se, da so lastniki preostalih trgovin, ki naj bi bile v zgradbi, odpovedali sodelovanje (trgovine v zgradbi ne bodo imeli), saj dela trajajo predolgo.

Kaj se dogaja?

Očitno je, da se je pri izgradnji soseske Bellevue Living nekaj močno zapletlo. Drugje po Ljubljani, recimo na Kongresnem trgu, trgovine Lidl zrastejo skoraj čez noč, pa tudi stanovanja so kupcem po izgradnji stavbe hitreje dosegljiva.

Medtem se datumi odprtja soseske Bellevue Living neprestano spreminjajo. Sprva se je govorilo, da bo kompleks nasproti Tivolija odprt med krompirjevimi počitnicami v letu 2022. Smo junija leta 2023, opazimo lahko, da v kompleksu nihče ne prebiva, police v trgovini pa so povsem prazne in nič ne kaže, da bo trgovina kmalu sprejela kupce.

Uredništvo

A na to v podjetju Lidl nimajo vpliva, nam zaupajo. "Na lokaciji, ki jo omenjate, smo del večjega kompleksa in nismo investitor projekta, kar pomeni, da nimamo vpliva na rok dokončanja objekta," so povedali za spletni medij Metropolitan.si.

Zato smo se za pojasnila, kdaj bo objekt končno odprt, obrnili na izvajalca.

Nekaj smrdi

"V zvezi s potekom gradnje se držimo vseh potrebnih predpisov," je bil kratek odgovor na naša številna vprašanja in zahtevke za točne datume predvidenega odprtja soseske Bellevue Living.

Čeprav delavci že več mesecev ne urejajo zgradbe, temveč zgolj okolico, izvajalec projekta pravi, da je "soseska Bellevue Living v zaključni fazi". Ob tem ne pojasnijo, kaj je še treba dokončati in kdaj sledi odprtje.

Uredništvo

Niti ne odgovorijo na vprašanje, zakaj v stanovanjih še nihče ne živi. Trdijo, da je prodaja odlična, da imajo z nekaterimi kupci že sklenjene pogodbe, še vedno pa dobivajo povpraševanja po nakupu nepremičnin.

Urejanje okolice

Opazili smo, da je nemalo težav tudi pri urejanju okolice. Delavci so en dan postavljali pločnik na Frankopanski ulici, naslednji dan pa so ga uničili in postavili nekaj centimetrov bolj stran. Podobno je bilo pri postavitvi javne razsvetljave: luči so ves dan postavljali, naslednji dan pa jih premaknili nekaj centimetrov stran. Zakaj prihaja do takšnih (nesmiselnih) odločitev, nam izvajalci niso znali (ali želeli?) pojasniti.

Uredništvo

Okoliški stanovalci se pritožujejo nad hrupom in neprestanim tresenjem tal, ki jih povzročajo dela. V uredništvo smo prejeli pismo bralke, ki trdi, da delavci delajo cele dneve, hrupno naj bi bilo že od 7. ure dalje, tudi ob nedeljah. To pa okoliški stanovalci trpijo že leto in pol, je zapisala.

Uredništvo

Izvajalec soseske Bellevue Living odgovarja, da urejanje okolice ni v njihovi pristojnosti, zato tega niso želeli komentirati. Zato smo nerešena vprašanja naslovili na Mestno občino Ljubljana, kjer pa trdijo, da je izvajalec odgovoren za vse, kar se v kompleksu in okoli njega dogaja: tudi za urejanje okolice.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol