R.S. | 23. 10. 2022, 20:40 | Vir: STA

Takšen je bil prvi odziv Nataše Pirc Musar po neuradnem izidu predsedniških volitev

Bobo

54-letnici so ankete pripisovale drugo mesto v prvem krogu. To se je tudi uresničilo, kako se je pravnica odzvala? 

Nataši Pirc Musar je uspelo priti v drugi krog predsedniških volitev. 13. novembra se bo za predsedniški stolček spopadla z Anžetom Logarjem

Ni vedela, kaj jo čaka

Podporniki in prijatelji odvetnice so rezultate volitev pričakali v Ruski dači v Gameljnah. Pirc Musarjevo, ki je v štab prišla nekaj minut pred zaprtjem volišč, so ob prihodu pozdravili z bučnim aplavzom. V prvi izjavi je dejala, da pričakuje uvrstitev v drugi krog.

Bobo

V štab so prišli tudi predstavniki Piratske stranke, ki je v kampanji podprla Pirc Musarjevo, pa predstavnica Srebrne niti Biserka Marolt Meden, ki je prvopodpisana pod njeno kandidaturo. Med bolj vidnimi podporniki v štabu je tudi pevka Alenka Godec.

"Nagarali smo se za to, skupaj s podporniki in podpornicami. V Ljubljani je bil danes ljubljanski maraton, tudi mi smo ga tekli, ampak danes se bo končal šele polfinale, finale pa bo 13. novembra," je pred rezultati volitev povedala 54-letnica. 

Dopoldne je ob oddaji glasu dejala, da je bila kandidatura za predsednico njen prvi in zadnji korak v politiko in ne bo nič hudega, če ne uspe. Pojasnila je, da odločitev za kandidaturo ni bila lahka. "Prvič sem se podala v neko predvolilno kampanjo, verjetno se nisem zavedala, kaj vse me čaka," je dejala in dodala, da si seveda želi zmagati.

Vesela je izida

Političarko so neuradni rezultati volitev razveselili. "Čestitke Anžetu Logarju. Vesela sem tega rezultata. Ne nazadnje smo res tekli maraton. Vesela sem, da so ljudje prepoznali vrednote, ki jih sama priznavam. V drugem krogu bo šlo za spopad vrednot," je povedala. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ