A. B. | 17. 11. 2022, 23:39

Nataša Pirc Musar delila "najbolj simpatično čestitko", kar jih je prejela: zagotovo vas bo nasmejala

Borut Živulović/BOBO

Čestitali so ji tuji in domači politiki ter predsedniki držav. A kot pravi sama, je izmed vseh, ki jih je prejela, ta zanjo najljubša. Navihan državljan ji je namreč v zameno za uslugo ponudil pomoč z matematiko. 

Nataša Pirc Musar je na predsedniških volitvah osvojila zmago. Najvišjo državniško funkcijo bo prevzela  23. decembra letos. Kot prva je v njem objem 'skočila' Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora, z iskrenim objemom ji je čestital tudi protikandidat Anže Logar. Prek telefonskega klica se je s čestitko oglasil predsednik republike Borut Pahor, nekaj trenutkov kasneje tudi predsednik vlade Robert Golob. In čeprav se je sprva zavil v molk, ji je za zmago čestital tudi predsednik SDS Janez Janša

A kot je zapisala na Twitterju, jo je najbolj nasmejala navihana čestitka državljana.

Iskrena in navihana čestitka s posebno prošnjo 

Nova predsednica države je na Twitterju delila čestitko, za katero je napisala, da je "najbolj simpatična čestitka od vseh", ki jih je prejela. Ob tem je priložila fotografijo zaslonskega posnetka. Na njem lahko vidimo, da ji je državljan ob izvolitvi in zapisal: "Zelo sem vesel, da boste nova predsednica države", ob tem pa dodal "zelo zelo veliko prošnjo": "Če boste kdaj šli kam s falconom in bi slučajno imeli kakšen prostor, bi me lahko vzeli s sabo?" je postavil navihano vprašanje. 

V zameno ji je ponudil, da jo nauči kakšen trik s kartami ali ji obrazloži matematične funkcije odvodov in integralov. Sama sicer uradno še ni komentirala, ali bi mu lahko tovrstno željo izpolnila, a je jasno, da je v njenih mislih našla posebno mesto. Kdo ji je napisal navedeno čestitko zaenkrat še ni znano. 

Predsedniško palačo je že obiskala 

Prvič po izvolitvi nove slovenske predsednice sta se v predsedniški palači neformalno srečala novoizvoljena predsednica in aktualni predsednik. Srečala sta se na vrhu stopnišča predsedniške palače, se rokovala in fotografirala, nato pa sta se umaknila k pogovorom. Ob koncu srečanja sta v Kristalni dvorani povedala nekaj besed namenila tudi širši javnosti. 

Borut Živulovič /Bobo

Pahor je dejal, da sta imela s Pirc Musarjevo "zelo prisrčen in ljubezniv pogovor". Kot je povedal, sta se sprehodila skozi nekaj vprašanj, ki imajo pomembne odgovore za to, da bo lahko nova predsednica po zaprisegi v državnem zboru in sprejemu v predsedniški palači v celoti prevzela izpolnjevanje svojih "ustavnih in zakonskih obveznosti", je poročal N1.

Pirc Musarjeva je dejala, da se bo še pred uradnim nastopom funkcije s Pahorjem ponovno srečala, saj se želi z njim pogovoriti tudi "glede članstva Slovenije, kot nestalne članice, v Varnostnem svetu". Napovedala je, da ga bo na naslednjem pogovoru vprašala tudi o procesu Brdo - Brioni"Menim, da je mir v regiji najpomembnejši," je poudarila. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol