R.S. | 24. 11. 2022, 07:00

Nataša Pirc Musar iskreno o Slovencih: "Ta nevoščljivost me žalosti"

Aleksandra Saša Prelesnik

54-letna političarka nam je zaupala podrobnosti o začetku kariere, njeni super moči in najbolj slavni stranki, Melanii Trump.

Nataša Pirc Musar je pred kratkim postala prva predsednica Slovenije. Preden se je spustila v politiko, je opravljala delo odvetnice, pred tem pa je bila novinarka na RTV Slovenija. Na začetek svoje kariere ima lepe spomine."Na RTV sem najprej delala kot študentka, potem pa mi je takratni urednik rekel, da moram nujno dokončati diplomo. Sem pohitela in leta 1992 dobila prvo zaposlitev," je povedala Pirc Musarjeva za Metropolitan. 

Žiga Živulović jr./Bobo

Kasneje se je spustila v odvetniške vode, kjer je med drugimi predstavljala Melanio Trump. Zanjo je imela zgolj lepe besede. Povedala je, da je bila nekdanja prva dama Amerike zelo natančna in je točno vedela, kaj si želi. "Uživala sem v pogovorih z njo. Če je gospa Melania rekla, da me bo ob 14.00 poklicala, potem je točno ob 14.00 zazvonil telefon, tako zelo dobro organizirana in natančna je."

Preboj v politiko

Čeprav odvetniški poklic ni dala na stran, pa je trenutno bolj vpletena v politiko. Želi ostati zvesta sebi. Kot svojo super moč navaja empatičnost do ljudi in voljo do znanja, ki jo izkorišča v prid drugim. "To je tisto, kar me bogati. Vsakdo mora v življenju pomagati drugim. Iz tega črpam svojo moč." 

Med politično kariero je izkusila kritike in neprijetnosti. Številni ji niso privoščili uspeha. "Ta nevoščljivost me pri Slovencih žalosti, s tem se ne morem poistovetiti. Nevoščljivost je nekaj, kar zavira razvoj. Vedno pravim, da moramo privoščiti drugim, da so uspešni." 

Pirc Musarjevi smo nedavno zastavili 5 osebnih vprašanj. So vas njeni odgovori presenetili? Več v videoposnetku spodaj.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ