R.S. | 24. 2. 2024, 11:49

Nataša Pirc Musar, kot je še niste videli: v podporo Ukrajini je zapela njihovo ljudsko pesem (VIDEO)

Profimedia

Zapela jo je skupaj s pevko Kristino Oberžan. 

Minevata dve leti od začetka ruske invazije na Ukrajino. Zaradi vojne je umrlo več deset tisoč ljudi, vojna pa je povzročila tudi begunsko krizo. Velja za najhujši konflikt v Evropi po drugi svetovni vojni. Ukrajino je zapustilo več kot šest milijonov ljudi, nekaj se jih je preselilo tudi v Slovenijo. 

Ob drugi obletnici invazije je svojo podporo Ukrajini izrazila predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar. Skupaj s pevko Kristino Oberžan sta zapeli njihovo ljudsko pesem. Na družbenih omrežjih je Pirc Musarjeva objavila videoposnetek njunega petja. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar, PhD (@natasa.pirc.musar)

"Pesnik Henry Wadsworth Longfellow je glasbo opisal kot univerzalni jezik človeštva. Razumemo ga vsi, če le odpremo svoje srce in prisluhnemo, kaj nam sporoča. Globoko v sebi verjamem, da nam prinaša sporočila miru, ljubezni in sožitja. Slovenija strogo obsoja rusko agresijo in še naprej ostaja solidarna z Ukrajino in milijoni ljudi, ne samo na ukrajinski strani, ki si te vojne niso nikoli želeli. Tako kot pravi pesem – želijo živeti in ljubiti," je ob videoposnetku zapisala predsednica Slovenije. Oberžanovi se je zahvalila za sodelovanje. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol