5. 5. 2023, 13:41 | Vir: STA

Nataša Pirc Musar po strelskem napadu: "Okrutnost dogodkov ne sme postati tekmovanje v senzacionalizmu"

Borut Živulović/BOBO

Iz sveta po četrtkovem strelskem pohodu v Srbiji, že drugem v zadnjih dneh, prihajajo številni izrazi sožalja s srbskim ljudstvom in družinami žrtev.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na Twitterju izrazila sožalje svojcem preminulih in zaželela uspešno okrevanje ranjenim v četrtkovem strelskem napadu v bližini Mladenovca v Srbiji, v katerem je 21-letni napadalec ubil osem in ranil 14 ljudi. Dodala je, da "okrutnost dogodkov ne sme postati tekmovanje v senzacionalizmu".

"V teh tragičnih trenutkih smo v mislih s prebivalkami in prebivalci Srbije. Okrutnost dogodkov, ki so nas vse globoko pretresli, ne sme postati tekmovanje v senzacionalizmu. S tem se namreč ustvarja dodaten prostor za razplamtevanje sovraštva in strahu," je na Twitterju zapisala predsednica.

"Vsem svojcem preminulih izrekam globoko sožalje, poškodovanim pa želim uspešno okrevanje," je dodala, v objavi pa označila tudi srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Vučić je na novinarski konferenci po napadu pri Mladenovcu dejal, da ta pomeni "napad na celo državo in vsak državljan to čuti". Napad je označil za teroristično dejanje in napovedal razorožitev Srbije ter strožjo zakonodajo glede orožja.

Iz sveta po četrtkovem strelskem pohodu v Srbiji, že drugem v zadnjih dneh, prihajajo številni izrazi sožalja s srbskim ljudstvom in družinami žrtev. Sožalje Srbiji in njenim prebivalcem je med drugimi izrazil tudi slovenski premier Robert Golob, ki je napad označil za obsojanja vredno, nepojmljivo in globoko pretresljivo dejanje.