J. B. | 11. 5. 2023, 10:23

Nataša Pirc Musar si je na kraljevem kronanju privoščila kraljevsko nastanitev (fotografije so osupljive)

Profimedia/Conrad St. James/fotomontaža

Poceni ni bilo, a če si že povabljen na takšen dogodek, se spodobi, da ne spiš v hostlu za 50 evrov na noč, kajne?

Pretekli konec tedna so milijoni po vsem svetu pozorno spremljali dogodek, ki smo mu bili nazadnje priča pred 70 leti! Ali povedano drugače: ko so nazadnje kronali vladarja Združenega kraljestva, večina sploh še ni bila živa, dogodka iz leta 1953 pa se spomnijo le še redki. Dogodek, na katerem je bil za kralja okronan Karel III., je bil pričakovano razkošen, da bi bil težko bolj.

Conrad St. James

Navsezadnje so za kronanje po neuradnih podatkih porabili med 50 in 100 milijoni evrov! Marsikdo je ob tem prepričan, da gre za nič drugega kot nepotrebno razmetavanje denarja, ki bi ga lahko uporabili v neprimerno boljše namene, a tako pač je v svetu, v katerem živimo. Milijoni nimajo niti za preživetje, peščica ima toliko, da lahko z denarjem počne vse, kar si zamisli.

Kraljevega kronanja so se kakopak udeležili številni znani obrazi od vsepovsod. Med povabljenimi gosti sta bila tudi Nataša Pirc Musar in njen soprog Aleš Musar, ki sta si med obiskom Londona privoščila čisto pravo kraljevsko nastanitev

Slovenska predsednica in njen življenjski spremljevalec sta noč po kronanju Karla III. preživela v hotelu Conrad St. James, ki je le streljaj oddaljen od Buckinghamske palače. Gre za hotel, ki je del verige Hilton, odprli pa so ga leta 2014. Ima 256 sob in apartmajev, 7 sejnih sob in restavracijo.

Conrad St. James/fotomontaža

Ta veličastna zgradba s fasado iz 19. stoletja je bila nekoč med vojno rezidenca lobistov in javnih uslužbencev. Stavba je bila kasneje prenovljena in je ponovno odprla svoja vrata kot prvi hotel Conrad v Londonu. Danes elegantno notranjost odlikujejo originalne umetniške instalacije in sodoben dizajn.

Conrad St. James

Cene so v skladu z naštetim - visoke. In tudi nočitev Nataše Pirc Musar in njenega soproga ni bila poceni. Kot so za Svet24TV razkrili v Uradu predsednice Republike Slovenije, je strošek njunega bivanja v omenjenem hotelu stalo 1440 britanskih funtov oziroma 1657 evrov. Se vam zdi veliko? No, malo zagotovo ni. Toda če te že povabijo na kraljevo kronanje ... Potem pač ne moreš spati v hostlu za 50 evrov na noč, kajne?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol