R. K. | 3. 9. 2022, 13:16 | Vir: STA

Ne odhajajte proti obali! Nesreče, zastoji, kolone...

Bobo

Čeprav je vrhunec poletne sezone že mimo, na cestah po državi tudi v prvem septembrskem vikendu nastajajo daljše kolone.

Tudi prvi septembrski vikend je promet na slovenskih avtocestah zelo zgoščen. Do zastojev prihaja na primorski avtocesti, najnovejši je zaradi nesreče nastal pred Uncem v smeri Kopra. Pred predorom Karavanke je medtem zastoj v smeri Avstrije dolg tri kilometre, predor pa je zaradi okvare vozila zaprt v obe smeri.

Pred Uncem je zastoj dolg šest kilometrov in sega mimo priključka Logatec. Zaradi nesreče je namreč zaprt prehitevalni pas.

V Ljubljani zaradi gasilske vaje zaprt predor

Zastoji so tudi na ljubljanski zahodni obvoznici do Kosez, na južni pa do priključka Ljubljana Rudnik. Zgoščen promet z zastoji je na celotni relaciji med Ljubljano in Vrhniko ter na vzporedni regionalni cesti, tudi naprej v smeri Logatca in Postojne, poroča prometnoinformacijski center. Zaradi gasilske vaje bo v soboto od 17. do 23. ure zaprt predor pod Ljubljanskim gradom.

Čakalne dobe tudi na mejnih prehodih

Na gorenjski avtocesti je zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg tri kilometre, v smeri Slovenije pa šest kilometrov. Predor je zaradi okvare vozila trenutno zaprt v obe smeri.

Na mejnem prehodu Gruškovje se na izstop iz države čaka do ene ure, v Sečovljah, Jelšanah in na Dragonji pa do pol ure. Vozniki na vstop do pol ure čakajo v Starodu, in Jelšanah, na Obrežju do 40 minut, eno do dve uri pa v Dragonji in v Sečovljah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol