R. K. | 3. 2. 2023, 09:03

Negovalka okradla več slovenskih starostnikov: prepoznate zasežen nakit?

Profimedia/PU Koper/fotomontaža

65-letnica je med svojim delom zlorabila zaupanje več oseb, ki bi jih morala negovati, do ene pa bila celo nasilna.

Policisti PU Koper so stopili na prste 65-letni Izolanki, ki je osumljena, da je kot negovalka starostnikov na domu izvršila več kaznivih dejanj velikih tatvin denarja in vrednejšega nakita, osumljena pa je tudi nasilništva. Proti njej so že vložili kazensko ovadbo.   

Na podlagi podanih prijav oziroma ovadb so policisti ugotovili, da je osumljena, ki je delo negovalke v različnih časovnih terminih opravljala pri več oskrbovancih, izkoriščala nemoč in zdravstvena stanja starostnikov. Zaradi svojega stanja starostniki namreč nimajo in ne morejo imeti nadzora nad vrednostnimi predmeti v lastnem stanovanju, so zapisali na koprski policijski upravi.

Profimedia

Do oskrbovanke tudi nasilna

Osumljena je kazniva dejanja izvedla v času opravljanja svoje dejavnosti in s tem zlorabljala zaupanje oseb, ki bi jih morala negovati. Na škodo več starostnikov si je protipravno prilastila nakit in denar, vsaj v enem primeru pa je bila tudi nasilna do oskrbovanke in se do nje agresivno in ponižujoče obnašala. S tem pa jo je spravila v podrejen položaj, so zapisali policisti.

Proti njej so podali kazensko ovadbo za kazniva dejanja velikih tatvin, za kar je v kazenskem zakoniku predvidena kazen do pet let zapora, ter za nasillništvo, zaradi česar ji grozi do dve leti zapora. 

PU Koper

Prepoznate nakit na fotografijah?

Pri 65-letnici so policisti po odredbi sodišča opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov in pri tem zasegli nakit, za katerega sumijo, da izvira iz kaznivih dejanj. Policisti so priložili tudi fotografije zaseženega nakita, ob tem pa pozivajo vse, ki jih je Izolanka oškodovala, da pokličejo na številko 113 ali se zaradi podaje kazenske ovadbe oglasijo na najbližji policijski postaji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol