15. 12. 2023, 20:24 | Vir: STA

Nekdanji delodajalec od novega ministra za javno upravo terjal 400.000 evrov: zdaj so dosegli sodno poravnavo

Bobo

Spor se je vlekel, ker naj bi Franc Props podjetju, ki se ukvarja z upravljanjem nepremičnin, povzročil poslovno škodo.

Minister za javno upravo Franc Props je s svojim nekdanjim delodajalcem, podjetjem SPL dosegel sodno poravnavo. Podjetje je od svojega nekdanjega generalnega direktorja zaradi domnevno povzročene poslovne škode sicer terjalo 400.000 evrov, kakšen dogovor sta strani dosegli, pa ni znano.

Profimedia

Nobena stran ni želela komentirati poravnave

Od Propsa je namreč podjetje SPL, kjer je pred leti zasedal položaj generalnega direktorja, s tožbo terjalo dobrih 400.000 evrov zaradi domnevne poslovne škode, ki naj bi jo povzročil. Obe strani bi se morali v četrtek srečati na ljubljanskem okrožnem sodišču, a sta po več letih spora ta teden dosegli sodno poravnavo.

Vsebine poravnave Props za POP TV, ki je zgodbo razkril, ni želel komentirati, prav tako tega niso želeli razkriti v SPL.

Bobo

Dlje časa v vodstvenih strukturah podjetja

Nekdanji poslanec Svobode in sedanji minister za javno upravo je sicer v podjetju SPL, ki se ukvarja z upravljanjem nepremičnin, deloval velik del svoje kariere. Sprva je bil pomočnik tehničnega direktorja, nato direktor tehničnega sektorja in med letoma 2011 in 2019 še generalni direktor.

Mediji so sicer v tistem času poročali o visokih cenah, ki jih zaračunava SPL, pa tudi o težavah z menjavo upravnika. Nekaj očitkov, povezanih z njegovim vodenjem SPL, je na dan prišlo tudi v času Propsove kandidature, a jih Props ni želel komentirati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord