1. 7. 2022, 11:10 | Vir: STA

Neodgovorno ravnanje! Za volan s kar 2,8 promila alkohola v krvi

Regionalna obala

Šentjurski in sevniški policisti so obravnavali dve voznici, ki sta vozili s po okoli 2,8 promila alkohola v krvi, na Koroškem pa voznika, ki je bežal in s prekrški zbral za 2290 evrov kazni.

Kljub opozorilom o poslabšanju prometne varnosti policisti pri delu dnevno naletijo na neodgovorne voznike, opozarjajo na Policijski upravi Celje.

Iz Celja proti Mariboru s kar 2,8 promila v krvi

Celjski policisti poročajo, da je na avtocesti voznica osebnega vozila med vožnjo v smeri proti Mariboru kazala očitne znake alkoholiziranosti. Nekaj po 19. uri so jo ustavili v Šentjurju, ko je že zapustila avtocesto.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v krvi dobrih 2,8 promila alkohola.

Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in napovedali obdolžilni predlog. Pridržali pa je niso, saj si je uredila prevoz, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, ki se občanu zahvaljuje za obvestilo.

Profimedia

Zaradi nezanesljive vožnje ustavili še eno voznico

Podobno alkoholizirano voznico osebnega vozila so v četrtek zvečer obravnavali tudi sevniški policisti. Zaradi nezanesljive vožnje so jo ustavili na Blanci in ugotovili, da gre za 39-letno kršiteljico, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so ji ga že predhodno odvzeli zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov.

Policisti so ji vozilo zasegli in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili s PU Novo mesto.

S pomočjo blokade ustavili voznika, ki je skušal trčiti v policijsko vozilo 

Pod vplivom alkohola je vozil tudi voznik, ki so ga v četrtek zvečer obravnavali koroški policisti. Voznik je na relaciji Dravograd-Slovenj Gradec vozil z neprilagojeno hitrostjo in storil več cestnoprometnih prekrškov.

Med drugim je v enosmerni ulici vozil v napačno smer, ni upošteval znakov policistov, ki so ga skušali večkrat ustaviti, prav tako je poskušal trčiti v policijsko vozilo.

Tamino Petelinšek/STA

Uspeli so ga ustaviti tako, da so v Starem trgu pri Slovenj Gradcu postavili blokado.

Voznik je vozil pod vplivom alkohola, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni registrski tablici. Policisti so mu izdali plačilni nalog v višini 2290 evrov in napovedali obdolžilni predlog.

Po navedbah agencije za varnost prometa se zaradi vpliva alkohola že pri koncentraciji 0,5 promila verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa osemkrat poveča v primerjavi s treznim voznikom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.