R. K. | 16. 11. 2022, 13:23

Neposrečen beg drznih vlomilcev: slovenski policisti izvedli filmski pregon

Žiga Živulović jr./Bobo/fotomontaža

Storilci, ki so skušali možem postave na vse pretege uiti, so celo med begom ukradli več osebnih vozil in dvoje koles.

Konjiški policisti so bili prejšnji četrtek obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju, v katerem sta storilca ukradla denar in pobegnila. Kasneje so občani v vozilu z madžarskimi registrskimi tablicami opazili sumljivega voznika in ga pridržali do prihoda policistov. Ti so ugotovili, da je čakal vlomilca, ki sta medtem peš pobegnila. 

Vozniku so odvzeli prostost, vozilo pa zasegli, nato so se lotili iskanja pobeglih osumljencev. Pri iskanju so se jim pridružili še policisti bližnjih policijskih postaj in vodniki službenih psov. V nadaljevanju so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri proti Draži vasi. Ko sta osumljenca opazila policiste, sta kolesi odvrgla in zbežala, so dogajanje povzeli na celjski policijski upravi.

Osumljenca sta nato v Draži vasi ukradla osebno vozilo, a se jima je to po nekaj metrih vožnje pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi, kjer sta ukradla drugo vozilo.

Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Med nadaljevanjem poskusa pobega sta opazila policijsko vozilo, zato sta ugasnila luči, nato pa zaradi slabe vidljivosti, bila je namreč meglena noč, zapeljala z vozišča. Ukradeno vozilo sta pustila v obcestnem jarku in peš zbežala.

Dva so prijeli, tretji pobegnil

Kasneje je eden od osumljencev v Tepanju ukradel še eno vozilo in pobegnil. Drugega osumljenca so policisti izsledili, ko je peš hodil ob avtocesti. Za oba prijeta so policisti odredili pridržanje in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Sumijo ju najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, enemu pa očitajo tudi tatvine kolesa in dveh osebnih vozil. 

Policisti so v zaseženem vozilu našli tudi predmete, ki so bili ukradeni v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje.

Obe prijeti osebi sta državljana Madžarske, stara sta 33 in 37 let. Po podatkih pa na območju Slovenije še nista bila obravnavana zaradi kaznivih dejanj, sta pa stara znanca madžarskih policistov. O tretjem osumljencu, ki je pobegnil, policisti še zbirajo obvestila. 

Daniel Novakovič/STA

S puščanjem odklenjenih vozil storilcem olajšamo delo

V izjavi za javnost so policisti dodali, da so bila vsa tri ukradena vozila odklenjena, kontaktni ključi pa vstavljeni v ključavnice. Dodali so, da so med iskanjem pobeglih osumljencev naleteli še na najmanj 20 vozil, ki so bila prav tako odklenjena. Občane zato opozarjajo, naj vozila pred stanovanjskimi stavbami skrbno zaklepajo, saj s puščanjem odklenjenih vozil, dodatno pa s puščanjem ključev v vozilu, tatovom zelo olajšajo delo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol