J. Z. | 30. 8. 2022, 16:26

Nepričakovana poteza Marte Kos premešala karte: odzval se je tudi njen ne več aktualni protikandidat Anže Logar

Bobo/fotomontaža

Presenetljiv odstop kandidatke Gibanja Svoboda, ki so ji ankete napovedovale tretje mesto na volitvah, močno odmeva na političnem parketu. Preverili smo, kaj o tem meni kandidat z desnega pola, ki mu ankete dobro kažejo. 

Diplomatka Marta Kos se je odločila za odstop od predsedniške bitke, čeprav je kandidaturo uradno napovedala že konec junija. Sporočila je, da se umika iz osebnih razlogov

 Za odziv smo prosili nekdanjega zunanjega ministra Anžeta Logarja, ki se je prav tako podal v bitko za položaj predsednika države. "Kot do sedaj ne komentiram odločitve ostalih kandidatov, temveč se posvečam predstavitvi programa volivkam in volivcem na terenu," so nam odgovorili iz njegovega štaba.  

Na njeno odločitev se je že odzvala odvetnica Nataša Pirc Musar, s katero sta nekoč veljali za dobri prijateljici. "Ob novici, da Marta Kos odstopa od kandidature, s poti po Primorski sporočam, da to osebno odločitev Marte spoštujem," je Pirc Musarjeva zapisala na Twitterju.  

Marta Kos je kot razlog za odstop v sporočilu za javnost navedla "spremenjene okoliščine iz osebnih razlogov".

O odločitvi Kosove in nadaljnjih korakih bodo organi stranke razpravljali v prihodnjih dneh, so sporočili. Kot so še poudarili, se bodo osredotočili na lokalne volitve.

 
 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ