R.S. | 29. 3. 2023, 06:00

Nepričakovano: priljubljena ljubljanska pekarna zapira svoja vrata

Profimedia

Slovi po široki ponudbi veganskih pekovskih izdelkov, odprta pa naj bi bila do konca junija.

Priljubljena pekarna Sameja, ki se nahaja ob Tržaški cesti, bo v prihodnjih mesecih zaprla svoja vrata. Razlog za zaprtje? Poleti v pokoj odhaja njihov pek.

"Še nekaj mesecev in naš pek odhaja v zasluženi penzion. Vsi, ki nas dobro poznate, veste, da smo sprejeli tako odločitev s težkim srcem. Premagala je želja po tem, da zaščitimo očeta, mu ponudimo nekaj več, kot je samo delo, saj je večino svojega dneva preživel prav v pekarni. Vse to, kar je bilo na policah, od slanega do sladkega je bilo treba čez noč pripraviti in speči, zato je bil njegov delovnik kar nočna in dopoldanska izmena, saj je zjutraj poleg vsega še prodajal," so zapisali na družbenih omrežjih pekarne. Družinska pekarna zdaj išče morebitne naslednike, ki bi jo prevzeli. 

"Veganska pekarna s srcem išče nekoga, ki bi samo prevzel to slaščičarno z vso delovno in prodajno opremo, z vsemi našimi recepturami in seveda z vso pomočjo in usmeritvami, ki bi jo potrebovali. Ne želimo, da to srce preneha biti, ker verjamemo, da obstaja možnost, da Sameja nadaljuje svojo pot in še dalje osrečuje ljudi, otroke, živali in vse okoli sebe," so zapisali. Če naslednika ne bodo našli, bo prodajalna zaprla svoja vrata, prostor pa bodo oddali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord