R. K. | 18. 4. 2023, 09:04

Nesreča na Dolenjskem: voznik osebnega avtomobila na cestišču trčil v medveda

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Mogočna žival je zaradi hudih poškodb poginila na kraju dogodka.

Zjutraj je na cesti med Ljubljano in Kočevjem, v bližini Turjaka, prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v odraslega medveda. Žival je zaradi trka poginila, zato so angažirali pristojne službe za odvoz poginule živali. Promet je bil na odseku, kjer se je nesreča zgodila, nekaj časa oviran, poroča N1.

V takšnih primerih bodite skrajno previdni

Zaradi trčenja z medvedom na cesti med Turjakom in Pijavo Gorico zgodaj zjutraj je bila pot v službo za nekatere dolenjske voznike nekoliko bolj zamudna, a promet že poteka nemoteno. Policisti bodo o nesreči zbrali vsa potrebna obvestila, so za omenjeni medij sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Policisti so ob tem opozorili, da naj vozniki v podobnih primerih ravnajo skrajno previdno, še posebej če pride do poškodb medvedjega mladiča. Znano je namreč, da je lahko odrasla žival, ki brani svoje mladiče, zelo nevarna. "Če ni nujno, naj vozniki ne zapuščajo vozil, takoj naj obvestijo policijo," so za N1 dejali ljubljanski policisti.

Odmeven napad v Italiji

Pred kratkim je tudi v Sloveniji močno odmeval incident v italijanski deželi Trentinsko-Zgornje Poadižje, kjer je medved napadel in ubil 26-letnega tekača. Truplo moškega so našli šele naslednji dan, globoke rane pa so že takoj nakazovale, kaj bi lahko bil vzrok njegove smrti.

Profimedia

Do napada je prišlo na območju, kamor so leta 1999 v okviru projekta EU Life Ursus iz Slovenije pripeljali ducat medvedov, ki so bili takrat v deželi na robu izumrtja. Populacijo so nameravali razširiti na 50 primerkov, vendar danes na tem območju živi že okoli 100 medvedov

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord