J. B./STA | 24. 3. 2023, 15:28

Nesreča? Niti po naključju! Toda kdo je v Celju podtaknil požar v gostinskem lokalu? (policija pojasnjuje)

PGD Lopata

Noč s četrtka na petek je bila za gasilce iz knežjega mesta in njegove okolice še kako pestra. K sreči so ognjene zublje uspešno pogasili, kar nekaj dela pa bodo imeli tudi varuhi reda in miru. Šlo je namreč za zločin.

V kompleksu športne dvorane Golovec v Celju je ponoči zagorel gostinski lokal. Kot so povedali na celjski policiji, je zaradi požara nastala večja gmotna škoda, vendar o njeni višini še ne morejo govoriti. Prav tako še ni znan točen vzrok požara, toda ...

Ob ogledu kraja pogorišča so kriminalisti ugotovili, da je požar verjetno posledica kaznivega dejanja.

"Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila in dokaze ter preverjajo okoliščine o sumu kaznivega dejanja, vendar zaradi interesa preiskave več podatkov ta trenutek ne moremo posredovati," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Poslovni del objekta je ostal nepoškodovan

Kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, so prostovoljni gasilci iz Celja, Škofje vasi, Ostrožnega, Ljubečne, Trnovelj, Teharij in Lopate pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Ogenj je sicer zajel steno nad lokalom in del strehe objekta, poslovni del objekta Celjskega sejma pa je ostal nepoškodovan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.