Uredništvo | 10. 10. 2023, 09:55

Hči znane novinarke poškodovana v nesreči s skirojem: "Kakšen luzer moraš biti, da povoziš otroka in mu ne pomagaš?!"

Slika je simbolična.

Žiga Živulović Jr./Bobo

Moški, ki je zbil deklico in pobegnil, naj bi bil star med 30 in 40 leti in visok približno 170 centimetrov.

Teden se je za znano novinarko in publicistko Ano Jud začel slabo. Njena 11-letna hči Sofia je bila namreč v Ljubljani udeležena v prometni nesreči, ki jo je zakrivil voznik električnega skiroja. Namesto da bi deklici, ki je po nesreči "potolčena in v šoku", pomagal, je strahopetno pobegnil.

Po navedbah novinarke se je nesreča zgodila v ponedeljek, 9. oktobra, okoli 15. ure na pločniku, ki je sicer namenjen pešcem. Po površini je z e-skirojem dirkal moški, star med 30 in 40 leti, visok približno 170 cm, oblečen v modre kavbojke in zelen pulover ter modro-sivo kapo s ščitkom. Ob trku z deklico, ki se je zgodil zaradi njegove nepazljivosti, naj bi brezvestno nadaljeval pot, ne da bi preveril, v kakšnem stanju je otrok.

"Kakšna mevža! In kakšen luzer moraš biti, da povoziš otroka in mu ne pomagaš, ampak zbežiš? Kako te ni sram? Javi se sam ali pa te bomo našli! Prisežem. Delite, prosim, nasilneže je treba zaustaviti," je na svojem Facebook profilu zapisala novinarka, ki poziva vse očividce, ki bi vedeli kaj o omenjenem moškem, da informacije sporočijo prometni policiji Ljubljana.

Odkar so se e-skiroji kot priljubljeno prevozno sredstvo razmnožili tudi pri nas, vozniki e-skirojev predstavljajo vedno večje tveganje v prometu. Po podatkih MMC RTV SLO se je do 4. julija letos zgodilo 78 prometnih nesreč z udeležbo voznikov e-skirojev, od tega so jih 51 povzročili vozniki sami. V teh nesrečah se je 10 voznikov e-skirojev hudo in 51 lahko telesno poškodovalo. V zadnjih treh mesecih se je številka verjetno še nekoliko zvišala. Lansko leto sta umrla dva voznika e-skirojev, udeležena v nesrečah, letos pa eden, je poročal 24ur.

"Najpogostejše kršitve pri voznikih e-skirojev so povezane z nepravilno stranjo oz. smerjo vožnje, neuporabo čelade in vožnjo pod vplivom alkohola," so za omenjeni portal pojasnili na policiji. Ravno tako se vozniki e-skirojev pogosto ne držijo pravila, da bi morali voziti le po površinah, ki so sicer namenjene kolesarjem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord