R. K. | 11. 5. 2022, 15:27

Nesreča v Beltincih: kako hude so poškodbe potnika, ki je skočil iz košare balona?

Sanibelt/YouTube/posnetek zaslon

Pogovarjali smo se s 60-letnikom, ki je bil udeležen v balonarski nesreči. Zaupal nam je, da ga je bilo med strmoglavljanjem strah.

Polet z balonom je domačin iz Beltincev dobil za darilo za 60. rojstni dan, ki mu ga je ob okroglem jubileju podaril sin. Vendar pa se izlet ni končal po pričakovanjih. Kot pravi, za nesrečo niso bile krive vremenske razmere, te so bile po njegovih besedah povsem ugodne.

"Veseli smo, da smo vsi celi," nam pove sogovornik. "Zelo hitro se je zgodilo, mislim, da smo podcenjevali hitrost spuščanja, pri spuščanju smo bili prehitri," doda in in nas na koncu opozori, da je to le njegovo laično mnenje

Youtube

Utrpel lažje opekline

Pove nam tudi, da ga je bilo med nesrečo strah in da je bil to njegov prvi polet z balonom. A klub temu nima nobenih zadržkov, da bi se tovrstnega poleta znova udeležil. Ker je bil ravno on tisti, ki je skočil iz košare balona, smo ga vprašali tudi, kako se počuti in ali se je med nesrečo kaj poškodoval

Zaupa nam, da je "malo poškodovan". Ima namreč lažje opekline na roki in da na srečo ni potreboval zdravniške pomoči. "Koža na roki je malo poškodovana, a smo poškodbo sami oskrbeli in jo namazali s kremo proti opeklinam."

Tomaž Virag/Vestnik.si

Beltinci ostali brez elektrike

O posledicah nesreče smo govorili še z enim domačinom iz Beltincev, ki nam je dejal, da se je elektrika vrnila že "eno uro in pol od nesreče." Po njegovih navedbah pa je bilo brez nje "pol Beltincev," kar je približno "1200 ljudi." Za konec še pove, da so se kljub temu znašli. Malo v šali malo zares pove, da je bil vesel predvsem zato, ker je imel "polno baterijo na telefonu," da je lahko vsaj "gledal poročila." 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol