3. 8. 2023, 15:43 | Vir: STA

Kam z avtomobilom pred hudim neurjem? Poglejte, kje lahko najdete brezplačno parkiranje

Žiga Živulovič jr./Bobo

Slovenijo bodo ponovno zajela neurja, zato je dobro vedeti, kam skriti svoje jeklene konjičke. 

Zaradi napovedanih neurij bo v mariborskem nakupovalnem središču Europark nocoj za prebivalce Maribora, ki lahko svoja vozila zapeljejo pod streho in se tako izognejo vremenskim nevšečnostim, ostala odprta parkirna hiša. Kot sporočajo iz nakupovalnega središča, je v času poletnih neviht nočno parkiranje brezplačno.

Brezplačno parkiranje tudi v Ljubljani

Tudi v nakupovalnem središču Aleja in Citypark v Ljubljani bo ponoči odprta parkirna hiša. Avtomobile bo mogoče pripeljati najpozneje do polnoči in odpeljati od 6. ure. Parkiranje bo brezplačno, so sporočili iz Aleje in Cityparka.

Od danes pozno popoldne do sobote zjutraj se bodo krajevno pojavljali dolgotrajni nalivi. Pričakujejo se razlivanja manjših vodotokov in hudournikov. Tako obsežne padavine prinašajo tudi naraščanje hudournikov in vodotokov, ki bodo po napovedih poplavljali. Razmere bodo najbolj kritične od petka do sobote. Neža Kodre z direkcije za vode je prebivalce na zemljiščih ob vodi pozvala, da v naslednjih urah odstranijo tam odložene materiale, kot so bale sena, mehanizacija, drva in podobno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol