30. 6. 2022, 09:21

Neurja: klestila toča, veter podiral drevesa; kaj se je zgodilo z osebo, na katero je padlo drevo?

Twitter/Reporter

Popoldan so se zopet pojavile krajevne plohe in nevihte. Oranžno opozorilo pred njimi je Arso izdal za celoten vzhod države.

V sredo se je nekaj po 18. uri v naselju Jelovec v občini Sevnica zaradi vetra podrlo drevo na gospodarski objekt in občana.

"Gasilci PGD Boštanj so zavarovali kraj, razžagali drevo, rešili poškodovano osebo izpod drevesa, ji nudili prvo pomoč in pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila," so zapisali. Reševalci so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v bolnišnico v Brežicah.

Gasilci so pozno popoldan posredovali v Ravnah na Koroškem, kjer so odstranili podrto drevo, ki je padlo na lokalno cesto.

Na območju Slovenj Gradca je klestila tudi toča, ki pa je bila manjša kot dan prej. 

Kaj nas čaka?

Nad večjim delom Evrope se sicer nahaja območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska motnja se zadržuje nad Alpami in vpliva na vreme pri nas. Z vetrovi južnih smeri sicer k nam doteka razmeroma vlažen zrak.

Vreme je bilo muhasto že v torek, ki so ga na eni strani zaznamovali temperaturni rekordi, na drugi pa neurja s točo. Padlo je več dreves, na Bledu je eno lažje poškodovalo občanko.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ