R. K. | 14. 9. 2023, 17:53

Težave v železniškem prometu: Slovenske železnice napovedale zamude, na teren so poslali dežurne ekipe (kaj se dogaja?)

Žiga Živulovič jr./Bobo

Po navedbah enega od potnikov se je vlak, s katerim je potoval, nekaj kilometrov iz Ljubljane ustavil, ostali so brez elektrike in posledično klime ...

Zaradi močnejšega neurja, ki je popoldne zajelo Ljubljano, je na železniški postaji Ljubljana Zalog prišlo do izrednega dogodka, so na omrežju X, nekdanjem Twitterju, sporočile Slovenske železnice (SŽ). Zaradi tega bodo vlaki na relaciji Ljubljana - Zidani Most in obratno, vozili z zamudo so zapisali.

Strgala se je vozna mreža

Nekaj več podrobnosti so sporočili v odgovoru uporabniku na vprašanje, kaj se dogaja z vlakom na progi Ljubljana-Maribor, ki se je nekaj kilometrov iz Ljubljane ustavil. Po navedbah ogorčenega potnika je bil vlak brez elektrike in posledično brez klime. Informacij o tem, kdaj naj bi pot nadaljevali, po njegovih besedah niso prejeli.

"Zaradi močnega neurja in vetra je žal prišlo do strganja vozne mreže na tiru Ljubljana - Ljubljana Zalog. Dežurne ekipe so na terenu. Takoj, ko bo varno (pregled in ozemljitev poškodovane vozne mreže) bo organiziran nadomestni prevoz ali nadomestni vlak," so pri SŽ sporočili v odgovoru.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord