N. Vo. | 23. 3. 2024, 22:37

V Savskem naselju v Ljubljani nevihta porušila mogočno drevo in povzročila veliko škodo (FOTO)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Močno neurje, ki je v večernih urah zajelo Ljubljano, je v Savskem naselju povzročilo precejšnjo škodo.

V Savskem naselju v Ljubljani je močna nevihta z rekordnimi sunki vetra, ki so v prestolnici dosegli hitrost do 95 km/h, in na Trojanah celo do 100 km/h, povzročila obsežno škodo. Po podatkih Agencije RS za okolje (ARSO) je veter povzročal široko razdejanje – ruval drevesa, lomil veje in odnašal predmete. Med drugim je v Savskem naselju padec mogočnega drevesa povzročil materialno škodo na več vozilih.

Poleg vetra so iz številnih delov države poročali tudi o sodri oz. manjši toči, kar je značilno za malenkost močnejše pasove neviht, ki so se premikali od zahoda proti vzhodu. Sedanje razmere kažejo, da se nevihte še razvijajo, zlasti nad slovensko Istro in na jugu države, kjer ostaja zadostna potencialna energija za nadaljnji razvoj neviht, poroča Neurje.si.

Občani in oblasti se soočajo z izzivi zaradi naravne ujme, gasilci in reševalne službe pa so na terenu, da bi omilili posledice in zagotovili varnost prebivalcem. Prometno-informacijski center svetuje previdnost in prilagoditev vožnje razmeram.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol