15. 6. 2022, 15:59

ŽALOSTNO: pred roparji niso varni niti slovenski gasilci, kaj so jim ukradli?

Facebook/PGD Pekre

So vedno tu, ko jih rabimo v nesreči, njihova pomoč pa rešuje življenja in naše imetje. Zato človek kar težko verjame, da bi jih kdo želel oškodovati! Kaj so jim ukradli nepridipravi?

Prostovoljno gasilsko društvo Pekre (PGD Pekre) deluje že od leta 1890 in je eno izmed najstarejših prostovoljnih društev na območju Mariborske regije in v celotni Sloveniji. Njihovo dolgoletno človekoljubno delovanje na področju varstva pred požari in naravnimi ter drugimi nesrečami je ključno za varnejši občutek med krajani.

A kljub njihovi plemeniti pomoči in odzivu na vsak klic na pomoč so bili deležni kraje.

Kaj so jim odnesli?

Kot je PGD Pekre zapisalo na Facebooku, so danes oni tisti, ki se obračajo na krajane.

Nato so nadaljevali: "Ponoči so nam iz našega poligona za gasilskim domom neznanci ukradli prikolico, s katero smo prevažali razno gasilsko opremo za naše potrebe in posledično potrebe krajanov."

Ob tem so dodali, da s tem niso bili oškodovani le gasilci, ampak tudi ljudje, ki potrebujejo njihovo pomoč.

Na spodnji sliki je razvidno, za kakšno prikolico gre.

 

Povzročena tudi škoda

Zapis je šel še naprej: "Poleg vsega so povzročili tudi škodo na gasilskem poligonu, kjer so podrli ograjo, da so lahko prikolico odvlekli." 

Pri prostovoljnem gasilskem društvu so se tudi opravičili, ker jim ni uspelo priskrbeti boljših fotografij. A so še enkrat poudarili, da gre za veliko srebrno prikolico za prevoz opreme (vidna v ozadju na fotografiji).

Kam se obrniti v primeru morebitnih informacij?

PGD Pekre prosi vse, ki bi karkoli vedeli ali videli, da jih kontaktirajo na telefonsko številko 051 680 661 (predsednik društva) ali pa naj pokličejo na številko poveljnika društva, ki pa je 041 327 082.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord