N. V. | 17. 6. 2023, 15:20

Neverjetno: tisoč evrov razlike za enak izdelek v Ikei pri sosedih (FOTO)

Ikea/posnetek zaslona/fotomontaža

Primerjali smo, koliko denarja bomo za enako sedežno garnituro odšteli v Ikei v Sloveniji, Avstriji in Italiji. Šokirani smo.

Znano je, da so cene nekaterih izdelkov v Ikei v Sloveniji višje, cene nekaterih izdelkov pa nižje kot pri sosedih. A kar tisoč evrov razlike v ceni za enak izdelek se marsikomu zdi pretirano. Prav toliko pa je razlike v ceni sedežne garniture Landskrone, ki je priljubljena med uporabniki v Evropi.

Kje kupiti sedežno garnituro najceneje?

Pogled cenovne oznake v Ikeinih trgovinah v Italiji, Sloveniji in Avstriji razkriva neverjetno sliko. Če bodo kupci v Italiji za petsedežno usnjeno sedežno garnituro Landskrone v rjavi barvi odšteli 1899 evrov, boste morali za njo v ljubljanski Ikei odšteti 200 evrov več, natančneje 2099 evrov.

Ikea/posnetek zaslona/fotomontaža

Pravi šok pa bodo doživeli kupci v Avstriji, kjer bodo za enak kos pohištva morali odšteti kar 2899 evrov – vrtoglavih tisoč evrov več kot naši zahodni sosedje.

Kje so najbližje Ikee pri sosedih?

Po omenjeno sedežno garnituro se vam bo tudi iz vzhoda Slovenije vsekakor splačalo peljati vsaj do Ljubljane, saj bo tam občutno cenejša kot v bližnjem Gradcu. Če bi jo želeli kupiti še ceneje, se boste morali zapeljati do Italije. Nam najbližja trgovina Ikea v Italiji je v kraju Villesse, ki je le dobrih 15 minut vožnje od Gorice.

Zakaj takšne razlike v cenah?

Razlogov za različne cene je več, med njimi pa so tudi davki, ki se razlikujejo od države do države. Vsekakor se vedno splača preveriti, kolikšne so razlike v cenah za izdelek, ki ga iščete, in če te odtehtajo potne stroške. Na podlagi primerjav več izdelkov smo zaključili, da je nakup v povprečju najdražji v Avstriji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol