10. 6. 2022, 20:26

Neverjetno! Za otroke iz socialno šibkih družin zbrali TOLIKO denarja

Facebook/Miha Deželak

Radijci bodo z zbranim denarjem na počitnice odpeljali več kot tisoč otrok, ki še nikoli v življenju niso bili na morju, plavali v njem, ali zgolj namočili noge. 

Voditelj na Radiu 1 Miha Deželak je z akcijo Deželak Junak že osmo leto zapored prekolesaril Slovenijo in skupaj s poslušalci za otroke iz socialno šibkih družin zbral 924.116,75  evrov! 

10 dni garanja

Dobrodelna pustolovščina se je tako že osmo leto zapored zaključila na Debelem rtiču, kjer je Deželaka in njegovo ekipo pričakala ogromna množica navdušenih podpornikov, med njimi njihove družine, prijatelji in poslušalci, ki so ves čas akcije dihali z njimi.

Pospremili so jih z bučnim aplavzom in vzkliki.  Za velikosrčno ekipo je 10 dni garanja, bolečin v nogah, utrujenosti in občasnih slabosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RADIO 1 (@radio1slo)

"Slovenija, zdaj smo res vsi zbrani, dočakali smo ga! In to najbolj srečnem kraju leta, na Debelem rtiču! Kraju kjer se vsako leto življenaj tisočih otrok obrnejo na bolje, zaradi vas najboljših poslušalcev na svetu, ki v njihova življenja pošljete žarek sonca," je dejal voditelj sprejema Denis Avdić, ki je bil navdušen nad zbranim zneskom.

Odziv Deželaka

"Presrečen sem, to je fantastičen znesek! Ne bi mi uspelo brez moje ekipe. Mi smo dali vse od sebe, jaz sem to čutil na vsakem koraku, Slovenija je dihala z nami. Za vsakega otroka, ki bo tukaj užival, sem res zelo vesel. Otroci se bodo kopali, jedli sladoled, se igrali, skratka uživali bodo na morju. Počutili se bodo ljubljeni, cenjeni in to je to, za kar delamo," je dejal Deželak Junak. 

Radijci bodo na počitnice tako odpeljali več kot tisoč otrok, ki še nikoli v življenju niso bili na morju, plavali v njem, ali zgolj namočili noge. 

Po desetih dneh se je tako končno vrnil v objem svoje družine, prijateljev, sodelavcev, ki so ga na Debelem rtiču toplo sprejeli. Že čez nekaj dni pa bo na isti lokaciji odmeval otroški smeh, saj bodo mali sončki končno uživali na brezskrbnih morskih počitnicah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord