1. 6. 2022, 15:52

Nezaslišano! V Delovni akciji so jim prenovili stanovanje, zdaj ga PRODAJAJO?

POP TV/fotomontaža

Ljudje se sicer zavedamo, da se lahko tudi najbolj plemenite namere kdaj slabo končajo. A to še ne pomeni, da se s tem zlahka sprijaznimo. Zato se ne gre čuditi jeznemu odzivu komentatorjev na družbenih omrežjih, ki jo je sprožila objava, da se prodaja prenovljeno stanovanje iz priljubljene TV-oddaje. Za katero prenovo gre?

Če spremljate oddajo Delovna akcija, kjer gradbena ekipa prenavlja domove slovenskim družinam, ki to najbolj potrebujejo, potem veste, da mojstri svoje delo opravijo do zadnje potankosti.

Voditeljica Ana Praznik.

Voditeljica Ana Praznik.

POP TV

Od tal do stropa

Že zelo dotrajane domove, ki v mnogih primerih niso niti več primerni za bivanje, ekipa obnovi do te mere, da so videti kot novi. Od tal do stropa.

Na koncu v vse prostore namestijo najnovejše pohištvo in opremo za dom, pogosto še televizijo in gospodinjske aparate.

Pred prenovo

Pred prenovo

Pop TV

Življenje jima ni prizanašalo

Voditeljica oddaje Ana Praznik je gledalcem marca predstavila mamo in hči Polono in Lariso. Ženski naj bi se zaradi spleta življenjskih okoliščin morali preseliti v izjemno dotrajan dom v mariborskih Košakih

Žalosti polni življenjski zgodbi kandidatk za prenovo sta se gledalcev takoj dotaknili, njuna bolečina in močna povezanost sta izstopali.

Povedali sta, da sta bili zaradi prehudih življenjskih preizkušenj večkrat v depresiji. "Želela sem si umreti, nisem mogla več," je povedala mati Polona. Sploh jo je sesul odhod partnerja, živela je z občutkom manjvrednosti. Njeno stanje je močno vplivalo tudi na hčerko Lariso, ki se je prav tako večkrat borila s temnimi mislimi.

Pred prenovo

Pred prenovo

POP TV

Odločili sta se, da gresta naprej ...

A zbrali sta moč, dvignili glavi in se postavili zase. Kupili sta si svoj dom, a za njegovo obnovo kljub trdemu delu nista imeli dovolj denarja. Na srečo ju je oddaja izbrala za kandidatki za obnovo.

Čeprav je bil vodja obnovitvenih del Bojan pred ogledom hiše prepričan, da prenova ne bo težka, je po dejanskem ogledu ugotovil, da se bo zadeva zaradi vlage in potrebe po popolni zmanjavi električne napeljave in centralnega ogrevanja podaljšala.

Tako kot vedno so mojstri prenovo opravili brezhibno. Trenutki, ko sta prišli v prenovljen dom, so bili izjemno ganljivi, solze sreče se dolgo niso posušile. Polonine prve izrečene besede ob vstopu so bile: "Moj dom ..." Ženski, ki ju je življenje večkrat teplo, bosta končno zadihali v miru in na svojem.

In ekipa se je razšla srečna in zadovoljna.

Po prenovi

Po prenovi

POP TV

Je bila na prodajnem oglasu res njuna hiša?

A glej ga zlomka. Na Facebooku se je pojavila objava s fotografijami hiše v Košakih, s spletne strani znane nepremičninske agencije.

Hiša, ki naj bi se prek oglasa prodajala za 79 tisoč evrov, je bila zelo podobna prenovljeni hiši nekdanjih kandidatk v televizijski oddaji. Oglas je tudi navajal, da je bila nepremičnina adaptirana leta 2022.

Poglejte spodnji video in presodite sami.

Oglas na spletni strani sicer ni več aktiven, zato lahko sklepamo le dvoje: da so hišo vmes že prodali, ali pa je nekdo zaprosil za njegov umik.

POP TV

Iz zgornje Facebook objave so razvidne nekatere ključne podrobnosti med prenovljeno nepremičnino v delovni akciji in tisto, ki se je še do nedavnega prodajala. Od razporeditve prostora, do prenovljenih detajlov, denimo tuš zavesa v kopalnici ali pralni stroj v predsobi. Tudi kopalniški elementi in pohištvo se ujemajo.

Jezni komentatorji na družbenih omrežjih so med drugim zapisali, da bi bilo bolje, če bi prenovo "podarili" nekomu bolj hvaležnemu. Ter da sta bila stran vržena čas in denar televizijske hiše.

Kakor koli, presodite sami, ali gre za prenovljeno hišo iz oddaje Delovna akcija ali ne.