A. B. | 9. 12. 2022, 14:02

Novi mister Slovenije Al Sivka z dobrodelno noto obiskal naše uredništvo

Uredništvo

Metropolitana ni obiskal le nekdanji mister, ki mu je naziv pripadal pred desetimi leti, temveč tudi aktualni, ki je bil za prestižni naziv izbran pred dnevi. Kaj je povedal o svojih izkušnjah in ali je bil tudi v svojem otroštvu tisti, ki je ljudem priskočil na pomoč? 

Al Sivka je 19-letni novoizbrani mister Slovenije, ki je bil uradno okronan minulo nedeljo. Nasledil je Simona Blaževića, ki je naziv nosil leta 2019 in Sebastiana Čuferja, mistra Slovenije leta 2021. "Občutki o nazivu so neresnični. Ne bom rekel, da zmage nisem pričakoval, ker sem vanjo vložil veliko časa, truda in energije, a se zavedam, da je na meni zdaj veliko odgovornosti," je zaupal za naš portal. In tega se zaveda, saj je s polnimi vrečami hrane za družine v stiski, ki jih na Metropolitanu zbiramo v tednu med 5. in 9. decembrom, vstopil v našo redakcijo. 

Čuti veliko odgovornosti

Trenutno še obiskuje srednjo šolo, ki jo je moral zaradi obveznosti v preteklem šolskem letu postaviti na stranski tir, a si jo kljub temu prizadeva zaključiti. "Določen pritisk je, ker imam veliko obveznosti v šoli, zato se trudim vse usklajevati, a sem vesel, da me pri tem spodbujata tako družina kot pristojni v šoli."

"Razumem stisko socialno ogroženih ljudi in verjamem, da bi bilo lepo, če bi vsak posameznik, ki si to lahko privošči, daroval vsaj delček tega, kar premore. Če ne bomo kot narod skupili skupaj v teh časih, ne vem, kdaj bomo," je povedal. 

Tudi sam se je v svojem življenju večkrat srečal s stiskami. "Velikokrat sem bil priča, da smo tovrstnim družinam tudi pomagali – tako priajteljem, znancem kot tistim, ki jih nismo poznali." Za njegovo donacijo se mu iz srca zahvaljujemo. 

L.K.

Našo redakcijo je obiskal tudi Matjaž Kumelj

Matjaž Kumelj je bil leta 2012 okronan za mistra Slovenije. Časten naziv, ki mu je pripadel, mu je še danes v ponos. A tudi v njem je veliko dobrodelnosti, kar je izkazal s tem, ko je obiskal naše Mesto dobrodelnosti in daroval za družine v stiski. "Ko vidim iskrico v očeh, vem, da sem naredil dobro delo in prav to me napolni s pozitivno energijo," je zaupal za naš portal. Vse, kar je povedal, lahko preberete na spodnji povezavi. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol