8. 4. 2022, 17:11 | Vir: STA

Slovenska univerza z NOVIMI vpisnimi pogoji. Kaj to pomeni za študente?

Profimedia

Univerza na Primorskem se je pridružila pobudam drugih univerz in z novim vpisnim letom zagotovila ugodne pogoje za študij tudi ukrajinskim študentom.

Na Univerzi na Primorskem so povečali število vpisnih mest za študente iz Ukrajine, ki jih vabijo k vpisu v študijske programe na vseh stopnjah študija v letu 2022/2023. 

Za vpis v magistrske in doktorske študijske programe bodo za ukrajinske študente veljali isti prijavni roki, kot veljajo za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce, ki prihajajo iz držav, ki niso članice Evropske unije, so zapisali v sporočilu za javnost.

Univerza na Primorskem je za MMC že pred kratkim sporočila, da je prijavo za študijske programe oddalo deset kandidatov iz Ukrajine. Njihova vpisna služba je v stiku z več kandidati.


"Univerza na Primorskem ostaja odprta tudi za kandidate iz Ukrajine, pri tem jim bo omogočeno tako nadaljevanje študija kot tudi vpis v prvi letnik," je v odgovoru zapisal Aleš Oven, pomočnik rektorice UP.

Za študente iz Ukrajine z mednarodno zaščito oziroma z začasno mednarodno zaščito razseljenih oseb so na Univerzi na Primorskem vzpostavili tudi posebno spletno stran, ki jo najdete s klikom na naslednji link (KLIK).

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec