A. B./STA | 5. 12. 2022, 11:02

Novi župan občine Bled z zanimivim in nevsakdanjim poklicem

Facebook/Toni Mežan

Novoizvoljeni župan Anton Mežan je šestnajst let v občini deloval kot občinski svetnik, osem let kot podžupan. A njegova strast se skriva nekje druge.

Občina Bled je po 16 letih v drugem krogu lokalnih volitev dobila novega župana. Volivci so izvolili čarodeja in kočijaža Antona Mežana. Po uradnih in končnih rezultatih volitev je prejel 51,2 odstotka glasov. Njegov protikandidat Janez Fajfar je prejel 48,8 odstotka glasov. 

Kdo je Anton Mežan? 

Mežan je v občini Bled 16 let deloval kot občinski svetnik, osem let pa je sedel na podžupanskem stolčku. A v prostem času se Mežan ukvarja s čarodejstvom in vozi kočijo. "Minilo je že 35 let, odkar mi je oče 7. avgusta leta 1987 kupil na stojnici čarodeja Marjana Drofenika prvi rekvizit. Nato sem na Miklavžev večer (5. december) kot šestošolec zbral pogum za svoj prvi nastop. To je bil velik korak k uresničitvi mojih sanj. Vedno sem si želel postati čarodej! Danes se pri 46 letih lahko pohvalim z bogatimi izkušnjami pri izvajanju predstav za otroke in pri organizaciji prireditev," je o ljubezni do čarodejstva zapisal na svoji spletni strani. Predstavlja se kot čarodej Toni. 

Spor z aktualnim županom 

Anton Mežan je bil med letoma 2010 in 2018 podžupan pri županu Fajfarju, a sta se po zadnjih volitvah s Fajfarjem javno sprla, ko ta ni spoštoval predvolilnega sporazuma, po katerem naj bi Mežan ob odpovedi kandidaturi za župana ostal še naprej podžupan, a ga Fajfar ni imenoval na podžupansko funkcijo. Pred njegovo izvolitvijo je poudaril: "Prav in pošteno je, da se dosedanjemu županu po štirih mandatih zahvalimo za njegov prispevek k lokalni skupnosti. Hkrati pa je nujno, da na Bledu zapiha nov veter." 

Žiga Živulović jr./BOBO

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.