R.S. | 7. 10. 2022, 17:21 | Vir: STA

Težavam ni videti konca: novinarji nacionalne televizije prejeli opomin pred odpovedjo

Bobo

"Odgovor vodstva na pritiske in grožnje so torej nove grožnje," so zapisali zaposleni. 

Nekateri zaposleni na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so prejeli opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primeru ponovne kršitve. Ta se nanaša na nepooblaščen vstop v studio. Del informativnega programa se je namreč 5. septembra v studiu pridružil voditeljici in s tem izrazil protest proti pritiskom in grožnjam vodstva RTVS.

V opozorilu, ki so ga javno objavili nekateri zaposleni, je zapisano, da so sodelavci nepooblaščeno vstopili v Studio 3 TV Slovenija v času, ko se je Slovenska kronika predvajala v živo in za voditeljem v kadru stali "22 sekund". Na ta način so programski čas, namenjen oddaji Slovenska kronika, izrabili za osebno izražanje mnenja in s tem nedopustno posegli v programsko shemo, je vodstvo RTVS zapisalo v opozorilo.

Facebook/RTV Slovenija/Facebook/Društvo novinarjev Slovenije/fotomontaža

Na Facebook strani Tukajsmo.info, ki obvešča o stavkovnih aktivnostih zaposlenih na RTVS, je objavljen zapis, da se je generalni direktor Andrej Grah Whatmough odločil za opozorila sodelavcem, ki so 5. septembra v studiu ob koncu Dnevnika in Slovenske kronike izrekli podporo šikaniranim kolegom. "Odgovor vodstva na pritiske in grožnje so torej nove grožnje. Smo pričakovali. Ne bojimo se! Tukaj smo!" so zapisali.

Del sodelavcev Informativnega programa Televizije Slovenija (TVS) se je namreč 5. septembra zvečer v studiu televizijskega Dnevnika pridružil voditeljici in s tem izrazil protest proti pritiskom in grožnjam vodstva TVS in RTVS.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol