K. Ž. | 7. 2. 2024, 17:15

Stranka NSi sporočila žalostno vest: preminila je njihova članica

Profimedia

Stranka Nova Slovenija (NSi) je objavila žalostno vest, da je umrla njihova članica dr. Marija Rogar.

Stranka NSi je ovita v črnino, saj je v 41. letu starosti umrla njihova članica dr.. Marija Rogar. Rogarjeva je bila predsednica Razsodišča NSi, podpredsednica Ženske zveze NSi in nekdanja podpredsednica stranke. Med leti 2014 – 2022 je bila članica Izvršilnega odbora NSi, zelo dejavna pa je bila še v Ženski zvezi NSi in Združenju delavcev NSi, kjer je na mestu podpredsednice obeh zvez aktivno sodelovala pri pripravi in izvedbi različnih dogodkov.

Kot so zapisali na svoji spletni strani, je bila dr. Marija Rogar vpeta tudi v mednarodne politične povezave, sodelovala je v organizaciji EZA (Evropski center za delavska vprašanja) in bila članica sveta EUCDW (Krščansko-demokratsko združenje delavcev pri EPP). Prve izkušnje je pridobila kot članica podmladka stranke, kjer je nekaj časa vodila Regijski odbor Gorenjska 1.

Svojo odločitev, da se pridruži stranki, je v enem izmed intervjujev pojasnila z naslednjimi besedami: "NSi je stranka odprtih ljudi, stranka vrednot in edina stranka, ki ima posluh za gospodarstvo, zato odločitev ni bila težka."

Njeno pripadnost krščanskim demokratom odslikava tudi dejstvo, da je na listi NSi kar petkrat kandidirala na parlamentarnih volitvah in štirikrat na lokalnih volitvah.

Iz Zgornjesavske doline jo je študijska pot vodila v Ljubljano, kjer je doštudirala veterino in se nato kot mlada raziskovalka zaposlila na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Proučevala je genetiko raka želodca in iz tega področja tudi doktorirala. Prosti čas je rada preživljala v naravi in raziskovala lepote Slovenije.

V stranki so družini pokojne že izrekli sožalje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord