P.M. | 6. 9. 2022, 17:15

Poleg zamaknjenih zimskih počitnic imajo šolarji še en dodaten prost dan

Bobo

Ker so na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ugotovili, da en dan zimskih počitnic nekaterih slovenskih učencev sovpada s kulturnim praznikom, se bo njihov prosti dan prenesel na kasnejši datum. Kateri?

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo novo spremembo na šolskem koledarju. Gre za to, da bodo kulturni praznik - 8. februar, ki pade v čas počitnic osrednjeslovenske regije, nadomeščali v ponedeljek, 13. februarja, torej naj bi bili en dan dlje na zimskih počitnicah.

A 13. februarja učenci ne bodo prosti ...

V objavi spremembe šolskega koledarja na spletni strani ministrstva za izobraževanje pa je navedeno, da bodo učenci 8. februar nadomeščali 26. aprila, navaja 24ur.

Kot določa 7. člen Pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole, bo takrat pouka prost dan za učence z območja gorenjske, goriške, primorsko-notranjske, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. To so tisti učenci, ki imajo zimske počitnice od 6. do 10. februarja 2023.

Kaj je razlog?

Razlog naj bi bil v srednjih šolah oz. v njihovem šolskem koledarju, saj naj bi bil 13. februar 2023 zaradi rokov za maturo za srednje šole nesprejemljiv, zato so predlagali nov datum, s čimer bodo poenotili proste dni tako za osnovnošolce kot srednješolce, še navaja spletni portal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol