J. Z. | 26. 9. 2022, 08:36

Prihaja nova sprememba cen goriv (preverite, kdaj se vam najbolj splača nakup)

Bobo

Cene bencina in dizla se bodo v torek znova spremenile. Predvsem za kupce enega od teh dveh goriv je smiselno, da premislijo, ali bodo s polnjenjem rezervoarja še malo počakali.

Cena litra 95-oktanskega bencina in dizla se od 21. junija znova določa vsak drugi torek. Zadnje mesece se je formula reguliranih cen pogosto spreminjala. Ceno so višale - oziroma večje pocenitve preprečevale - okoljske dajatve za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida.

Znova se bodo cene spremenile v torek. Po osrednji oceni časnika Finance bi bila lahko cena bencina v prihodnjih 14 dneh za spoznanje nižja (približno pol centa za liter), je pa ob visokih nihanjih ocena otežena. Na mediteranskih trgih opažajo, da cene dizla padajo bolj kot pri bencinu. Bodo pa te pocenitve pri določanju najvišje dovoljene cene na prodajalnah ob regionalnih cestah zaradi šibkejšega evra manj opazne, kot bi bile sicer.

Bobo

Po napovedih se bo s torkom pocenil tudi dizel: po napovedih Financ naj bi v prihodnjih dveh tednih znašal 1,59 evra na liter, kar bi pomenilo, da bo torkovo polnjenje 50-litrskega rezervoarja za približno pet evrov cenejše kot zdaj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol