25. 9. 2022, 17:59 | Vir: STA

Obilne padavine po Sloveniji povzročajo težave. Kje se borijo s poplavami?

Bobo

Meteorna voda je zajela kletne in pritlične prostore več stanovanjskih objektov.

Na območju Ajdovščine in Vipave je v popoldanskih urah zaradi obilnih padavin poplavilo kletne in pritlične prostore več stanovanjskih objektov.

Poplavljena je lokalna cesta v Dupljah in podvoz pod hitro cesto v Vipavi.

Na terenu pomagajo gasilci in člani občinskih štabov civilne zaščite. Gasilci so posredovali v občini Vipava na območju Lož, Vrhpolja in Zemona. O poplavljenih kletnih in pritličnih prostorih stanovanjskih objektov poročajo tudi iz Ajdovščine in vasi Budanje. Gasilci so ogrožene objekte preventivno zavarovali z vrečami peska, iz poplavljenih pa izčrpali vodo.

Naraščajo reke

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so sicer napovedali naraščanje rek v večje delu države. Po napovedih bodo ponoči nekatere reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji dosegle velike pretoke.

Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko zvečer in v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in Notranjskem, v osrednji Sloveniji ter v porečjih Krke in Kolpe. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.