P.M. | 20. 10. 2022, 20:12

Neverjetno: obiskovalcu znane štajerske kavarne zaračunali tudi vodo iz pipe

Profimedia/M.P./fotomotaža

Ko je dobil račun, je moral dvakrat pogledati, ali vidi prav!

Glede na vsakodnevno rast cen, nas niti ne preseneti več, če se podražita kavica ali slaščica v naši najbolj priljubljeni slaščičarni. A kar se je zgodilo enemu od obiskovalcev Pohorske kavarne, ki je znano zbirališče sladkosnedcev, je povsem nova raven.

Ob dveh kavicah in znameniti pohorski rezini so družinici iz okolice Maribora zaračunali tudi vodo iz pipe, navaja E-Maribor. Voda v kozarcih je bila postrežena ob naročenih kavicah, kot je to sveda navada v naših gostinskih lokalih. Ko so gostje na koncu pogledali na račun, so opazili, da je na njem zabeležena tudi postrežnina vode, in sicer v višini 10 centov na kozarec.

E-Maribor

Po njihovem pripovedovanju jih niso toliko razburile visoke cene kave, kakršne so roko na srce bolj značilne za slovensko prestolnico. Zaračunana voda h kavi pa jih je pustila brez besed.

"Že cena ene bele kave je 2.50 evra, če temu prištejemo še “postrežnino” vode, pa je cena kave skupaj kar 2.60 evra. Se sme pod pretvezo postrežnine vode, le-to tudi posebej zaračunati, ali pa bi bilo bolj pošteno zapisati, da je cena kave 2.60 evra,” se je vprašal bralec.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord