Uredništvo | 29. 11. 2023, 09:44

Pretresljiva izkušnja v središču Ljubljane: ulični glasbenik v majhnega otroka vrgel kovance in njegovo družino ozmerjal

Profimedia

Nad dejanjem gospoda, ki je s svojo harmoniko pogosto v bližini Tromostovja, so razočarani mnogi uporabniki.

Po družbenih omrežjih je zaokrožila neprijetna izkušnja mlade družine z znanim ljubljanskim uličnim glasbenikom, ki je pretresla mnoge uporabnike. Kot je zapisano v objavi, naj bi harmonikar, ki s svojo harmoniko pogosto sedi v bližini Tromostovja, v otroka zalučal kovance, družino, ki mu je denar dala, pa grdo ozmerjal.

Je bil razlog premajhen znesek?

"Z družino smo se danes odpravili v staro Ljubljano. Pri Tromostovju smo videli tega gospoda, ki je igral in prepeval," je svojo objavo opisala uporabnica, ki stoji za Facebook profilom Aktivna družina. Po njenih besedah sta babica in vnuk, ki je njen sin, gospodu dala nekaj centov, saj takrat več nista imela pri sebi.

"Gospod je vstal, pobral denar, ki sta mu ga dala v kovček, in ga vrgel v mojega sina," je opisala pretresljivo izkušnjo, ki je sledila. "Otrok je star sedem let in vedno z veseljem da denar glasbenikom na ulici, saj smo tudi sami glasbena družina," je dodala.

Profimedia

Uporabniki nad dejanjem zgroženi

"Za povrh vsega pa nas je tudi ozmerjal s čefurji, in to tako na glas, da so lahko slišali tudi drugi naokoli," je še zapisala in zaključila: "Samo tako v vednost, da si ta gospod ne zasluži niti enega centa." 

Objava je sprožila številne odzive uporabnikov, ki so nad ravnanjem ljubljanskega harmonikarja Marka zgroženi. "Moja hči mu vedno nese nekaj drobiža in se vedno lepo zahvali, nasmeje, pomaha. Sem zgrožena, da je sposoben tudi nesramnosti," je zapisala neka uporabnica.

"Ojej, žalostno, pa razloži to obnašanje otroku, ki je imel dober, iskren namen," pa je dejala druga uporabnica.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol