Uredništvo | 12. 7. 2023, 20:26

VIDEO: Z veliko hitrostjo vijugal po slovenski avtocesti in se pri tem s telefonom v roki snemal

Facebook/Billionaire Club Cars/posnetek zaslona/fotmontaža

Posnetek razkriva, da je imel v avtomobilu dva sopotnika. Njune prošnje, naj vendarle upočasni vožnjo, je preprosto ignoriral.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil šokanten posnetek brezglave vožnje po slovenski avtocesti, ki prikazuje voznika avtomobila znamke BMW, kako je v megli po avtocesti dirjal z močno prekoračeno hitrostjo, ob tem pa vijugal med vozečimi avtomobili in tovornjaki. Med divjanjem je večkrat zavil tudi na odstavni pas.

V avtu ni bil sam

Za nameček je imel moški v avtomobilu še dva prestrašena sopotnika, v roki pa telefon, s katerim je vse skupaj snemal. S takšnim ravnanjem je močno ogrožal tako varnost sebe in sopotnikov v avtomobilu kot tudi drugih udeležencev v prometu. 

Na skoraj minuto in pol dolgem posnetku je slišati glasno glasbo, zato sprva ni mogoče razločiti, kaj točno je vozniku govoril moški na sopotnikovem sedežu. Videti pa je, da je bil razburjen in je z roko krilil po zraku ter celo poskušal seči proti volanu. Nenadoma se je oglasil še tretji potnik, ki je sedel na zadnjih sedežih in v tujem jeziku glasno zahteval: "Hej, a lahko počasi?"

Facebook/Billionaire Club Cars/posnetek zaslona

Neuslišane prošnje in opozorila

Moški na sopotnikovem sedežu je medtem poskušal vozniku neuspešno iz rok izmakniti telefon, s katerim je snemal svoje brezglavo početje. Vozniku je ob tem (zaradi glasbe komaj razločno) rekel "Ne igraj se." 

Sopotnik na sprednjem sedežu je nato sam utišal glasbo in še enkrat nagovoril voznika: "Počasi, prosim te." Vendar pa se objestnež za njegove prošnje ni zmenil. V nadaljevanju je videti sopotnika, ki je s prstom pokazal nekaj na cesti pred njimi in dejal "pazi".

Facebook/Billionaire Club Cars/posnetek zaslona

Vožnje do konca posnetka ni upočasnil

Komaj takrat se je voznik prvič opazno oglasil in sopotnikoma dejal: "Izigrajte se ljudje, s profesionalcem ste." V odgovor je s sopotnikovega sedeža zopet dobil prošnje, naj vendarle upočasni vožnjo, a se zanje ni zmenil in je prestrašenemu sopotniku še enkrat rekel: "Izigraj se." Voznik se je kmalu zatem oglasil še enkrat in dejal: "Z boljšim voznikom se v življenju še nista peljala."

Prerekanje se je v podobnem slogu nadaljevalo še nekaj sekund, voznik pa vse do konca posnetka ni hotel upočasniti vožnje. Pod objavo na Facebooku se je zvrstilo tudi več komentarjev uporabnikov, ki so bili nad ravnanjem moškega na posnetku večinoma zgroženi. "Počakaj, da drugi voznik menja vozni pas, ne da bi opazil tvoj avtomobil," je nekdo zapisal v komentarju pod objavo in zakjlučil, da bi v tem primeru sledil "bum".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol