R. K. | 10. 11. 2022, 13:27

Obupan prosi za pomoč: s fotografijo mrtve psičke ganil Slovence

STA/Facebook/Siniša Peteh/fotomontaža

Lastnik psičke Žive, ki je preminila pod kolesi brezvestnega voznika, se je pri iskanju storilca obrnil na pomoč javnosti. Pri tem pa naletel na nepričakovan odziv.

Na uporabnike Facebooka se je obrnil pretresen uporabnik in delil svojo bridko izkušnjo z nevestnim voznikom, ki je pri gradu Strmec do smrti povozil njegovo psičko Živo. Storilec je nato, v trenutku, ko je videl lastnikovega prijatelja, stopiti iz objekta, pobegnil. Objava je med Slovenci doživela velik odziv, saj jo je delilo že več kot 2.300 uporabnikov. Z všečki se jih je odzvalo že 2.200, komentiralo pa jih je več kot 600.

Zapisal je, da je oseba vozila starejše terensko vozilo sive barve s črno zaščitno plastiko, vozilo pa je imelo tudi ozke zimske gume. 

Do žalostnega dogodka je prišlo v sredo ob 12.20. Avtor je v objavi zapisal, da je bila Živa treniran delovni kuža in od smrti prešnje psičke Keiko tudi njegova najljubša prijateljica. Kot je dejal, je nesrečno psičko že pokopal, nato pa se je lotil iskanja storilca, ki po njegovih besedah ni imel poguma, da bi stopil ven in živali pomagal.

Pri tem je uporabnike Facebooka zaprosil, naj objavo delijo, in pomislijo, ali poznajo koga, ki se je tega dne z vozilom, ki ustreza opisu, vozil na relaciji Kočevje - Ribnica - Kočevska reka. Dodal je, da je primer že prevzela policija in storilca opozoril, da bo, če se javi sam, dogodek pojasnil in se opravičil, odstopil od pregona. V nasprotnem primeru bo zahteval visoko odškodnino.

Prepričam, da bo voznika našel

Opozoril je še, da je bencinske servise in podjetja v bližini že zaprosil za posnetke nadzornih kamer, ravno tako pa je zaprosil za posnetke nadzornih in lovskih kamer v gozdu. Da bo storilca izsledil, je 100-odstotno prepričan. Ob tem je razkril tudi, da je preko poznanstev zaprosil za seznam vseh telefonskih številk in aparatov, ki so bili v času dogodka prijavljeni v razdalji 500 metrov od objekta.

Za pomoč pri iskanju storilca pa je obljubil tudi finančno nagrado.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec